Gastgezin in Shanghai

Verblijven bij een Chinees gastgezin in Shanghai is een unieke ervaring die je nergens anders gaat meemaken.

Ervaar twee keer per dag de authentieke Chinese keuken, spreek 24/7 Mandarijn en ervaar hoe het is om verwelkomd te worden in een gezin alsof je één van hen bent.

Het LTL Shanghai Gastgezin programma is een unieke kans om een band op te bouwen met een Chinese familie. De enige manier om met ze te communiceren is in het Mandarijn. Meer dan 80% van onze studenten kiezen voor deze speciale kans.

 • Intensieve Mandarijn ervaring
 • Inclusief ontbijt en diner
 • Word onderdeel van je gastgezin
 • Leer over de Chinese cultuur
 • Privé slaapkamer met WiFi
 • Badkamer en wasmachine
 • Inclusief alle rekeningen

Je zal de echte Chinese cultuur van dichtbij meemaken en je Mandarijn zal nog sneller verbeteren aangezien je er niet onderuit komt om je nieuw geleerde taalkennis toe te passen in het dagelijkse leven.

 • Leer sneller Mandarijn

  Leer sneller Mandarijn

  Intensieve taalervaring – Spreek dagelijks Mandarijn
  Vriendelijk – Onze families ontvangen je met open armen
  Eten – Ervaar smaken die je nooit eerder hebt geproefd
  Omarm – De taalbarrière kan lastig zijn; omarm het

 • Comfort en Ondersteuning

  Comfort en Ondersteuning

  We zijn er – Laat het ons weten als je problemen hebt
  Familie ondersteuning – Je gezin zal er alles aan doen om je te helpen
  Comfortabel – Ervaar een verwelkomende omgeving
  Gecertificeerd – Onze gezinnen worden zorgvuldig gekozen door LTL

 • Beleef de Chinese cultuur

  Beleef de Chinese cultuur

  Dagelijks leven – Het is een fascinerende kans om te leren
  Het echte China – Niet te evenaren ervaring
  Dagtripjes – Ga in het weekend op pad met het gezin
  Familie – Ontmoet andere familieleden

 • Unieke keuken

  Unieke keuken

  Huisgemaakt – Elke dag door je gastgezin
  Variatie – Je probeert veel nieuwe smaken
  Gezond – Chinezen staan bekend om hun gezondheid, beginnend met eten
  Opties – Veganistisch, Vegetarisch, Halal, Glutenvrij; laat het ons weten

Shanghai Gastgezinnen van LTL  

We zijn er groot voorstander van om je onder te dompelen in de Mandarijnse taal. LTL staat voor “Live the Language” en ons gastgezin programma is de letterlijke toepassing hiervan.

Verblijven bij een Chinees gastgezin plaatst je recht in het hart van het echte China. Je leert zo veel meer dingen dan als je op vakantie in China bent. Het eten is heerlijk, de families ongelofelijk gastvrij en je zal in comfort leven. We selecteren onze gastgezinnen zorgvuldig om er zeker van te zijn dat onze studenten de beste ervaring hebben.

Kiezen voor een verblijf bij een gastgezin in Shanghai is de snelste manier om Mandarijn te leren, naast onze privélessen Chinees in Shanghai.

Je zal soms in lastige situaties terecht komen, maar er is altijd een manier om over de taalbarrière heen te komen, of het nou is met handgebaren, een online woordenboek app, of simpelweg met volhardendheid en doorzettingsvermogen.

Onze studenten blijven vaak nog lang bevriend met hun gastgezinnen, zo sterk is de band die tussen hen opgebouwd wordt. Het is werkelijk een unieke kans om China te ervaren zoals je het nog nooit eerder ervaren hebt. Een kans die 80% van onze studenten aangrijpen.

Appartementen en Locatie

De appartementen van onze gastgezinnen zijn allemaal gezellige, moderne plekken om te wonen in China. Je zal je eigen slaapkamer hebben met WiFi en volledige toegang tot alle keuken- en badkamerfaciliteiten. Alle rekeningen zijn bij de prijs inbegrepen.

Wat betreft de locatie, zijn alle gastgezin verblijven gelegen op 30 tot 60 minuten reisafstand van onze Shanghai School. Op je eerste schooldag zal je gastgezin je naar school brengen, zodat je niet verdwaald. Let goed op tijdens te reis, of deze nu te voet, per fiets of met de metro is, zodat je zelf de weg terug weer kan vinden. We kunnen je op school altijd helpen als dat nodig is.

Nuttige Gastgezin Informatie

 • Complete Beginners – Maak je geen zorgen. Het lijkt misschien erg overweldigend. Intrekken bij een gezin wat je niet kent en waar je niet mee kan communiceren. Je gastgezin weet echter hoe ze met buitenlandse studenten moeten communiceren. Ze zijn ervaren en hebben dit proces al vele malen meegemaakt. In het diepe duiken zal een groot verschil maken in de vooruitgang van je Mandarijn.
 • Dieetwensen – Laat het ons weten als je speciale dieetwensen hebt. Dit is cruciaal in het vinden van het juiste gastgezin.
 • Cadeaus – Sommige studenten vinden het leuk om een klein cadeautje mee te nemen uit hun thuisland. Dit is een leuke manier om een goede start te maken met je gastgezin. Guanxi (关系) is erg belangrijk in China en heeft te maken met de relaties tussen mensen en netwerken. Een cadeautje kan een goede manier zijn om direct wat punten te scoren bij je gastgezin!
 • Ons YouTube kanaal – Hier vind je diverse video’s van onze studenten die praten over hun ervaringen bij LTL. Dit is een ideale manier om uit de eerste hand te horen wat onze studenten vinden van onze gastgezinnen. Bovendien geven ze ook handige tips voor nieuwe studenten.
 • Verdere details – Bekijk onze Veelgestelde Vragen of neem contact op met onze studentenbegeleider, die je alles kan vertellen wat je moet weten. We kunnen je ook in contact brengen met voormalige studenten die in een gastgezin hebben verbleven. Dit is een goede manier om jezelf gerust te stellen.

Shanghai Gastgezin Prijzen

Duur Ontbijt & Diner
1 week 2,935
2 weken 5,698
3 weken 8,298
4 weken 10,742
5 weken 13,037
6 weken 15,188
7 weken 17,204
8 weken 19,089
9 weken 20,849
10 weken 22,491
11 weken 24,020
12 weken 25,440
13-52 weken  +2,120 / wk
extra nacht 489 / nacht

NUTTIGE INFO

De tabel toont een volledige prijslijst van van ons gastgezin programma in Shanghai.

Alle prijzen worden getoond in Chinese Yuan (CNY).

Je kan zo lang als je wilt blijven. Hoe langer je blijft, des te meer korting je ontvangt.

Voor meer informatie over alternatieve valuta of andere vragen kan je contact met ons opnemen.

Wat onze studenten zeggen

Harry Testimony for LTL
Harry
Engeland
★ ★ ★ ★ ★

"Ik besloot te kiezen voor het gastgezin. Ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Niet alleen verbeterde mijn Chinees sneller, maar ik kreeg ook meer inzicht in de Chinese cultuur en manier van leven."

Read More

Guillaume Testimony for LTL
Guillaume
Frankrijk
★ ★ ★ ★ ★

"Ik vond LTL online en besloot om ervoor te gaan. Ik had een Chinese moeder, vader en zus, wat erg leuk was. Er was veel gezond eten en we bespraken wat er die dag gebeurd was tijdens het eten."

Read More

Priscilla Testimony for LTL
Priscilla
Canada
★ ★ ★ ★ ★

"Mijn gastgezin was extreem warm en vriendelijk. Ze deden er alles aan om me te betrekken bij hun dagelijkse leven. We hebben vele discussies gevoerd na het eten. Bij de Cai familie wonen was het hoogtepunt van mijn verblijf in Shanghai."

Read More

Veelgestelde Vragen

Waarom kiest 80% van de LTL studenten voor een gastgezin?

Onze gastgezinnen in Shanghai zijn een unieke en ongelofelijke ervaring die je niet mag missen. De kans om met open armen ontvangen te worden door een familie is een ervaring om te waarderen en bewonderen. Hiernaast is het gastgezin de beste keuze, omdat het ervoor zorgt dat je Chinees sneller zal verbeteren. Wonen bij een Chinees gezin, opgaand in de Chinese taal en cultuur, betekent dat je snel vooruitgang toont.

Spreekt mijn gastgezin ook Engels?

Over het algemeen niet. Er kunnen enkele uitzonderlijke situaties zijn waarin een gezinslid een klein beetje Engels spreekt of verstaat, maar we moedigen ze aan om geen Engels met je te praten omdat dit je uiteindelijk verder helpt. De taalbarrière doorbreken is één van de grootste uitdagingen van verblijven bij een gastgezin en of het je nou lukt met handgebaren of smartphone apps, het zal je lukken en het zal geweldig voelen.

Aan de andere kant, als je wil wonen bij een familie die Engels kan spreken dan kan dit ook geregeld worden als je het ons van te voren laat weten. Wanneer Chinese gezinnen zich aanmelden als gastgezin bij LTL, steken we er veel tijd in om zeker te weten dat ze een perfecte match zijn voor onze LTL studenten.

Kunnen jullie me meer details geven over de faciliteiten?

Onze gastgezinnen komen uit de middenklasse of hoger, wat betekent dat de faciliteiten in het appartement van goede kwaliteit zijn. Alle appartementen hebben WiFi en een privé slaapkamer. De keuken bevat een koelkast en de appartementen zijn voorzien van airconditioning en verwarming. De toiletten zijn normale westerse toiletten en geen hurktoiletten.

We houden nauw contact met de gastgezinnen om er zeker van te zijn dat alles in orde en comfortabel is voor al onze studenten.

Moet ik bij elke maaltijd aanwezig zijn?

We moedigen onze studenten aan om zoveel mogelijk maaltijden van het gezin bij te wonen, maar er zullen natuurlijk dagen zijn waarop je een avond uit bent met de LTL studenten en medewerkers of uit eten wil in een lokaal restaurant. Dat is geen probleem, maar zorg er wel voor dat je het op tijd aan je gastgezin laat weten. Je zou het ze bijvoorbeeld ’s ochtends kunnen vertellen of ze een berichtje kunnen sturen. Zorg ervoor dat je elkaar’s contactgegevens hebt wanneer je bij een gastgezin verblijft.

Ik ben bang voor de taalbarrière. Moet ik me zorgen maken?

Absoluut niet. Dit is onderdeel van het leren van de Chinese taal en het ervaren van de Chinese cultuur. Vergissingen maken is een essentieel onderdeel van het leren van een nieuwe taal. Hier leer je van wat goed en fout is. Zet door, zelfs in de moeilijkste tijden. Je zal een manier vinden om eruit te komen.

Bedenk je ook dat we er altijd zijn om je te helpen. De WeChat (populaire Chinese berichten app vergelijkbaar met WhatsApp) groepen van onze studenten zijn nuttig voor snelle antwoorden van anderen en je kan ook op elk moment met onze medewerkers spreken.

Als ik niet tevreden ben, kan ik dan naar een ander gastgezin verhuizen?

Dit is tot nu toe nog nooit voorgekomen bij LTL Shanhgai, maar als iemand echt zou willen verhuizen dan zou dat natuurlijk geen probleem zijn. Laat het ons gewoon weten.

Kan ik ook bij een gastgezin verblijven als ik niet bij LTL studeer?

Helaas niet. Het kost ons erg veel tijd en moeite om de gastgezinnen te regelen en ze zijn zo populair dat alleen fulltime studenten van minstens 20 uur per week bij onze Shanghai gastgezinnen kunnen verblijven.

Hebben jullie ook foto's van de gastgezinnen?

Ja, je kan ze bekijken op onze Shanghai fotogalerij.

Krijg ik mijn eigen sleutel?

Ja, je krijgt van je gastgezin een eigen (digitale) huissleutel. Je kan natuurlijk ook je slaapkamerdeur afsluiten met een slot.

Wat als ik niet weet hoe ik naar school moet komen op de eerste dag?

Je gastgezin zal je op maandagochtend naar school brengen. Hopelijk onthoud je de weg terug, maar anders kan je het ons op school ook vragen!

Wat als ik 's avonds tot laat wegblijf? Is dat een probleem?

Zo lang je stil bent wanneer je weer thuis komt kan je natuurlijk zo laat thuiskomen als je wilt. Communicatie is wel heel belangrijk. Als je denkt dat je erg laat thuis zal komen is het goed om het je gastgezin te laten weten voordat je vertrekt.

Kan ik iemand mee naar huis nemen of bij me laten slapen?

Nee. Je moet respecteren dat je bij een Chinees gezin verblijft en dit is niet acceptabel in deze cultuur.

Gerelateerde Programma's

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Alexander Krasnov
  Alexander Krasnov, LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?