Chinees Leren – Gratis E-Book

Is Chinees leren moeilijk? Hoe leer je Chinees? 

Wat is de bete manier om Mandarijn te studeren? Dit soort vragen worden ons bij LTL vaak gesteld. Als je het slim aanpakt, is het helemaal niet moeilijk om Chinees te leren.

Je moet weten hoe je de juiste intonatie kan leren, wat de beste manier is om de Chinese tekens te onthouden, welke apps en websites je kan gebruiken en hoe je gemotiveerd blijft bij het leren van Chinees.

Iedereen heeft zijn eigen methode om succesvol te zijn en het is belangrijk om de jouwe te vinden, in plaats van eindeloos door Chinese boeken te bladeren en uren te besteden aan het uit je hoofd leren van de karakters.

We hebben speciaal voor mensen die bang zijn dat Chinees leren te moeilijk is het Ultimate GuidEbook to Learning Mandarin Chinese samengesteld.

In dit Engelstalige eBook delen tien bekende studenten van de Chinese taal hun advies, tips en aanbevelingen over de beste manieren om Mandarijn te leren.

We helpen zowel beginners als gevorderde studenten met het voorkomen van de meest gemaakte fouten, zodat ze kunnen leren van onze eerdere ervaringen.

Meld je aan om het GRATIS eBook via e-mail te ontvangen.

.

LET OP – Je ontvangt twee e-mails. Een om je inschrijving te bevestigen en een tweede met het gratis e-boek. Controleer je spambox als je niks hebt ontvangen.

Top Tips om Chinees te Leren van 10 taalspecialisten

 • Karakters Leren

  Een vriend van me noemt ze voetafdrukken van vogels in het zand – ik zie pictogrammen die afbeeldingen en ideeën weergeven. Maar hoe dan ook, op het eerste gezicht lijken de Chinese karakters op een puzzel die opgelost moet worden!

  Marcus Pentzek

 • Chinese Woorden Onthouden

  Ik wil je twee tips geven om sneller woorden te onthouden – eerst wil ik dat je ziet welke woorden je al kent, en daarna geef ik een tip voor het veel sneller onthouden van het grootste gedeelte van de onbekende woorden die je tegenkomt.

  Benny Lewis

 • Luistervaardigheid Verbeteren

  Je begrijpt wat je docent zegt, maar vreemden lijken een andere taal te spreken. Je gaat om met Chinese mensen, maar vindt het moeilijk om te verstaan wat ze wat ze tegen elkaar zeggen. Klinkt dit bekend?

  Olle Linge

 • Beheersen van Zinsbouw

  Mijn methode voor het beheersen van Chinees is er een die voor veel andere talen misschien ook zal werken: leer volledige zinnen, niet enkel losse woorden of karakters.

  Verena Menzel

 • Motivatie om te Studeren

  Een van mijn grootste doorbraken bij het leren van Chinees was toen ik besefte dat motivatie op kan raken. Je hebt geen volledige controle over je motivatie en wanneer je dit erkent kan je je tijd en energie effectiever gebruiken.

  Hugh Grigg

 • Chinese Onderdompeling

  Sommige mensen herkennen direct de intonatie en anderen onthouden de karakters na het werpen van één blik. Ik was nooit een van die personen en het duurde lang voor mij om uit te vogelen hoe ik het bete Mandarijn kon leren.

  Andreas Laimboeck

 • Chinees Leren in het Buitenland

  Chinees leren in China betekent niet dat je het beter zal leren dan iemand die het buiten China leert. Je moet er simpelweg voor zorgen dat je in contact komt met de taal en Chinees in je leven integreert.

  Richard Simcott

 • Technologie Gebruiken

  In de afgelopen jaren heeft de techniek zich snel ontwikkeld. Wat zijn de beste tools die het nieuwe digitale tijdperk biedt om efficiënter Mandarijn te studeren?

  Sborto Zhou

 • Leer Chinees met Plezier!

  Het grootste geheim om Chinees te leren is misschien wel helemaal niet zo’n groot geheim: volg je passie en leer door plezier te hebben!

  Greg Bell

 • Uitspraak en Intonatie

  Wat ik mensen altijd vertel is dat het, zoals bij iedere taal, het een goed idee is om zo snel mogelijk te beginnen met het oefenen van je uitspraak. Voor Mandarijn is dit dubbel zo belangrijk.

  Chris Parker

Wat is de Beste Manier om Chinees te Leren?

Dit is een erg brede vraag, waar niet één juist antwoord op is. Iedereen leert Chinees op een andere manier, afhankelijk van wat voor die persoon het beste werkt.

Is Chinees Leren Moeilijk? Nee
Is Chinees Leren Moeilijk? Nee

Sommige mensen vinden onthouden de karakters gewoon, terwijl anderen het fijn vinden om ze te ontleden en de achtergrond te ontdekken.

Hieronder vertellen we je hoe wij denken dat je het beste Chinees kan leren.

1 – Maak Chinese vrienden. Dit is een briljante manier om niet alleen meer over de Chinese taal, maar ook over de Chinese cultuur, te leren. Je leert zonder dat je het door hebt en het is ook gewoon gezellig. Uit eten, borrelen of een ontspannen wandeling door de stad op zondagmiddag. Het kan niet mis gaan wanneer je vrienden wordt met locals. Onze gastgezin accommodatie is een zeer goede manier om dit te doen, waarbij je woont bij een Chinees gezin en vrienden voor het leven maakt. Ons verbindingspakket kan je ook helpen met het maken van van nieuwe vrienden in China als je een beetje verlegen bent.

2 – Studeer onderweg. Laten we eerlijk zijn; we leven in een tijd waarin alles wat we willen direct beschikbaar is. De smartphone zorgt er voor dat we op een hele andere manier Chinees kunnen studeren. Er zijn zo veel apps die je kan gebruiken om Chinees te leren. Weet je niet welke je moet downloaden? Geen probleem, we plaatsen regelmatig reviews van onze favoriete apps op onze blog. Duolingo, Pleco en Skritter zijn bijvoorbeeld al drie geweldige apps waarmee je direct van start kan. Maak handig gebruik van je metro rit om een paar minuten extra per dag Chinees te oefenen met je telefoon.

3 – Beheers de intonatie. Het leren van de juiste intonatie is essentieel en moet je niet verwaarlozen. De intonatie werk in het Mandarijn op een andere manier dan de meesten van ons gewend zijn, maar het is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Er zijn vier tonen, elke met hun eigen “klank”. Zorg ervoor dat je deze zo snel mogelijk onder de knie hebt om je uitspraak kloppend te krijgen. Hiermee bouw je een goede basis voor het leren van Chinees.

4 – Omring jezelf met de taal. Als je beperkte tijd hebt om Chinees te leren, bijvoorbeeld omdat je voor een nieuwe baan een bepaald niveau nodig hebt, dan is het allerbelangrijkste om zo veel mogelijk in aanraking te komen met de taal. Veel mensen beginnen met online Chinees leren vanuit huis. Maar vroeger of later komt iedereen die serieus bezig is met het leren van Chinees naar China om daar te studeren. Het is in de grote steden van China, zoals Beijing en Shanghai, echter erg makkelijk om alleen maar met buitenlanders om te gaan. Daarom raden we je aan om in een kleinere stad zoals Chengde de studeren om jezelf onder te dompelen in de Chinese taal en cultuur. In Chengde wordt het meest standaard Mandarijn van heel China gesproken en je zal er geen Starbucks of Burger King vinden. We zien regelmatig studenten terugkeren na een verblijf in Chengde en een veel hoger taalniveau hebben dan de studenten die in Beijing zijn gebleven. Verblijf bij een Chinees gastgezin in Chengde, omring jezelf dag en nacht met Chinees en je zal je Mandarijn als een speer zien gaan.

5 – Neem privélessen. Als je een beperkte tijd hebt om Chinees te studeren in China, dan zal je zien dat privélessen veel effectiever zijn dan groepslessen. Dat betekent niet dat groepslessen geen goede manier zijn om Chinees te leren. Groepslessen bieden je de kans om je medestudenten beter te leren kennen en samen de taal te ontcijferen. Met privélessen kan je echter de lessen precies afstemmen op hoe je ze wilt. Als je meer aandacht wil besteden aan spreken, kan dat. Als je meer wil leren over de geschiedenis van de Chinese tekens, kan dat. Je krijgt ook de volle 100% aandacht van je docent.

Waarom Chinees Leren?

Wil je Mandarijn Chinees leren? Het kan in het begin erg lastig lijken, maar er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het een goed idee is. Hier is onze top vier:

1. Daag Jezelf Uit

Chinees leren is zeker een uitdaging, maar wanneer je eenmaal begint met het leren van mandarijn zal je merken dat het lang niet zo moeilijk is om een basisniveau te bereiken als dat je van te voren denkt. Hoewel Mandarijn een tonale taan is en karakters gebruikt in plaats van een alfabet, zijn veel andere aspecten juist veel eenvoudiger dan in andere talen. Er zijn bijvoorbeeld geen werkwoordsvormen, geen geslachten en geen hoofdletters.

2. Communiceer

Mandarijn is de meest gesproken moedertaal ter wereld. Meer mensen spreken Chinees als moedertaal dan Engels, Spaans en Arabisch bij elkaar! Als je leert communiceren in het Mandarijn kan je met een miljard extra mensen op deze planeet praten.

3. Cultuur

Het leren van een nieuwe taal zorgt ervoor dat je kennis maakt met een nieuwe cultuur en betrekt je bij een nieuwe gemeenschap. Chinees studeren is een goede manier om de Chinese cultuur te leren begrijpen, te leren over China’s bijzonder lange geschiedenis en heel veel nieuwe culturele ervaringen op te doen.

4. Carrière

Chinees leren en de Chinese cultuur leren begrijpen is een groot voordeel voor iedereen die in een bedrijf werkt wat zaken doet met China. Mandarijn wordt, naast China, ook veel gesproken in Singapore, Maleisië, Taiwan, Thailand, Brunei, de Filipijnen en Mongolië. Het is dus voor iedereen die zaken doet in Azië een voordeel om Chinees te spreken. Aangezien China momenteel de tweede economie ter wereld is en een enorme potentiële markt heeft, kan Chinees leren overal ter wereld mogelijkheden voor je openen.

Infographics Chinees Leren

Chinees leren is niet zo moeilijk als je waarschijnlijk denkt. We zijn Mandarijnse taalexperts en om je verder te helpen hebben we deze nuttige infographics gemaakt over het leren van Chinees.

 • Chinese Tonen Leren

  Leer de Chinese tonen met onze handige Tonen infographic. Als er één ding is wat je in het begin moet leren, dan zijn het de tonen. Neem dat maar van ons aan! Begin met spreken en gebruik onze infographic!

  Download Nu
 • Vragen in het Chinees

  Tijd om te leren hoe je dingen vraagt in het Chinees. We duiken diep in de betekenis van het karakter 吗 en hoe je een vraag stelt in het Chinees. We stippen ook het gebruik van 不 aan.

  Download nu
 • Restaurant Infographic

  Je ontkomt er niet aan om in China naar een restaurant te gaan. Je zal zelfs waarschijnlijk twee of drie keer per dag in een restaurant eten! Het is handig om te weten wat je moet zeggen in deze dagelijkse situatie.

  Download nu
 • Le 了 Infographic

  Le 了 is een karakter dat voor veel verwarring zorgt bij het leren van Chinees. Het wordt op veel verschillende manieren gebruikt en het is daarom erg makkelijk om het onjuist te gebruiken.

  Download nu

Hoe je Niet Chinees moet Leren

Docent Zoe zorgt ervoor dat student Ben zijn tonen en uitspraak precies goed krijgt…of niet?!

Daten in China? Waarschijnlijk niet zoals je gewend bent! Zoe en Ben laten je zien hoe je iemand NIET uit moet vragen in het Chinees.

Blogs over Chinees Leren

Onze Favoriete Apps om Chinees te Leren

Duolingo Chinees Testimony for LTL
Duolingo Chinees
De Bekendste
★ ★ ★ ★ ★

Duolingo is een van de grote namen onder de apps voor het leren van een nieuwe taal. Ook voor het leren van Chinees is dit de nummer één.

Lees meer

Chineasy Cards Testimony for LTL
Chineasy Cards
De Mooiste
★ ★ ★ ★ ★

We zijn nog geen app tegengekomen met een sterker design dan die van Chineasy. Het ontwerp is slim, eenvoudig en makkelijk te volgen.

Lees meer

Hello Chinese Testimony for LTL
Hello Chinese
De Veelzijdigste
★ ★ ★ ★ ★

HelloChinese is een effectieve, leuke en prettige app om Chinees te leren. Van beginners tot gevorderden; de app is geschikt voor iedereen.

Lees meer

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Hans Gellner
  Hans Gellner , LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?