Overzicht

On Chinese Afstammelingen programma is speciaal ontworpen voor studenten met een Chinese achtergrond en Chinezen die buiten China geboren zijn.

Voor Chinese afstammelingen is het heel anders om Mandarijn te leren dan voor mensen zonder Chinese achtergrond. Hier houden we graag rekening mee, en daarom hebben we dit programma ontwikkeld. We willen voor iedereen een passende cursus kunnen bieden en met het Chinese Afstammelingen programma zorgen we ervoor dat studenten met een Chinese achtergrond snelle vooruitgang boeken.

Chinee Afstammelingen Programma bij LTL Mandarin

 • Chinese lessen voor Chinezen
 • Op maat gemaakte lessen
 • Studieplan speciaal voor jou
 • Eersteklas Chinese lessen
 • Gecertificeerde en ervaren docenten
 • Boek snelle vooruitgang

Er zitten veel verschillen tussen de diverse groepen Chinese afstammelingen. Er zijn studenten bij die zijn opgegroeid met het spreken van een Chinees dialect, zoals veel Amerikaanse, Australische, Britse en Canadese Chinezen. Een programma voor een Britse Chinees die opgevoed is in het Kantonees, of een Singaporees die Mandarijn gestudeerd heeft op school en ook Hokkien kent is totaal anders en heeft daarom een andere voorbereiding nodig. Deze programma’s moeten specifiek voor elke student worden samengesteld aangezien hun achtergronden allemaal anders zijn.

 • Voor wie is dit programma?

  Voor wie is dit programma?

  Afstammelingen – Iedereen met een Chinese achtergrond
  Buitenlandse Chinezen – Ook voor Hong Kong, Indonesische, Maleise en Singaporese Chinezen die Mandarijn willen leren

 • Elke student is anders

  Elke student is anders

  Op maat gemaakt – Elke student heeft andere behoeftes
  Persoonlijke assessment – We testen gratis je huidige niveau
  Studieplan – Elke student krijgt zijn eigen specifieke studieplan
  Docenten – Onze docenten passen hun lessen aan op basis van jouw behoeftes

 • Wat we je leren

  Wat we je leren

  Uitspraak – Leer de juiste Mandarijnse uitspraak
  Karakters – We helpen je met de Chinese tekens als dat nodig is
  Grammatica – Leer hoe grammaticale structuren en woorden hetzelfde kunnen zijn
  Lezen en schrijven – Waar je ook op moet focussen, we zullen het je leren

 • Ondersteuning

  Ondersteuning

  LTL Medewerkers – Altijd beschikbaar om je te helpen
  Docenten – Bouw een sterke band op met je LTL docent(en)
  Studentenbegeleider – Kan je helpen met dagelijkse problemen
  Geen vertraging – Start direct met leren bij LTL

Chinese Afstammelingen Programma

Voor studenten met een Chinese achtergrond is het heel anders om Chinees te leren dan als Amerikaanse of Europese student zonder Chinese achtergrond. Je kan je huidige kennis van de Chinese taal gebruiken en toepassen, waardoor je veel snellere vooruitgang maakt dan iemand zonder Chinese achtergrond.

We weten dat elke student anders is en hebben ervaren hoeveel verschillen er tussen studenten kunnen zitten. Een voorbeeld:

Student A – Spreekt vloeiend “keuken Mandarijn”, maar kan niet met Mandarijn sprekende collega’s op het werk communiceren of Mandarijn gebruiken om dagelijkse taken te voltooien.

Student B – Hoort zijn/haar ouders thuis Kantonees spreken, maar heeft moeite met elke vorm van Mandarijn.

Student C – Is bekend met moderne Chinese tekens, maar heeft moeite met uitspraak en intonatie.

Dit voorbeeld illustreert duidelijk waarom we elk studieplan afstemmen op de specifieke student en waarom privélessen essentieel zijn. Elke student heeft zijn/haar eigen achtergrond met de Chinese taal en deze is nooit hetzelfde. Student A wil hulp bij het ontwikkelen van een zakelijke vocabulaire, Student B wil de overgang van Kantonees naar Mandarijn maken en Student C moet de uitspraak oefenen. Dat zijn drie hele andere cursussen om voor te bereiden.

Prijzen

Je cursus duurt minimaal een week en maximaal een jaar. Neem contact met ons op en we zullen het perfecte studieplan voor je opstellen. Alle prijzen in de tabel zijn in Chinese Yuan en zijn inclusief een persoonlijke assessment, studieplan, lesgeld en al je studieboeken.

Duur Chinese Afstammelingen Standaard
20u privélessen/week
Chinese Afstammelingen Intensief
30u privélessen/week
2 weken 10,139 15,208
3 weken 14,837 22,255
4 weken 19,300 28,950
8 weken 34,969 52,454
12 weken 47,520 71,280
13-52 weken 3,960/week 5,940/week

Wat onze studenten zeggen

Winkie Choi Testimony for LTL
Winkie Choi
Zwitserland

"Voor mijn privélessen had ik een behoorlijk jonge docent. We konden erg goed met elkaar opschieten. Een van mijn hoofddoelen voor Beijing was om in het geheel meer Chinees te spreken, aangezien ik thuis bijna nooit de kans krijg om Mandarijn te spreken."

Lees meer

Daniel Neu Testimony for LTL
Daniel Neu
Duitsland

"Chinees leren met een Chinese achtergrond is heel anders dan Chinees leren als complete beginner. Mijn docent wist zich aan te passen aan alle verschillende behoeftes van de studenten. Het was geweldig dat ze mijn sterke en zwakke punten wist."

Lees meer

Jocelyn Testimony for LTL
Jocelyn
Hong Kong

"Het is moeilijk om mijn vooruitgang van het Mandarijn te analyseren, maar ik ben er erg blij mee dat ik niet meer geïntimideerd ben wanneer ik vereenvoudigde tekens zie en meer karakters kan herkennen en begrijpen."

Lees meer

Veelgestelde Vragen

Kan ik ook groepslessen volgen?

De behoeftes van studenten met een Chinese achtergrond verschillen enorm. Elk studieplan moet hier specifiek op worden afgestemd en daarom zijn privélessen de enige goede optie. Je mag natuurlijk ook in een groep jecursus Mandarijn in Shanghai volgen of Chinees leren op onze Beijing school als je dat wil. De groepen zullen echter voornamelijk studenten bevatten zonder Chinese achtergrond, die minder snel vooruitgang zullen boeken. Dit zal jouw eigen vooruitgang ook remmen en we raden je dit daarom niet aan.

Is verblijf in een gastgezin een goede optie voor Chinese afstammelingen?

Ja, vooral voor mensen die een dialect zoals Hokkien, Kantonees of Hakka spreken. Sprekers van deze dialecten pikken het Mandarijn vaak heel snel op door simpelweg te luisteren en gedwongen te worden om Mandarijn te spreken. Een gastgezin is net als voor iedere andere student een goede manier om je Chinees sneller te verbeteren.

Kan ik nog steeds andere studenten ontmoeten, ondanks dat ik individueel studeer?

We zijn een grote familie van studenten, docenten en medewerkers bij LTL. We zorgen allemaal op elkaar en niemand is enkel een nummer. Het is ideaal dat je Mandarijn sneller zal verbeteren omdat je privélessen volgt, maar dat je nog steeds andere studenten zult ontmoeten en kan genieten van het sociale aspect van LTL met onze populaire lunch club, weekendtripjes en avondjes uit eten.

Waar kan ik het Chinese Afstammelingen programma volgen?

Zowel onze school in Beijing als die in Shanghai biedt dit programma aan. Je kan ervoor kiezen om in één of beide van deze steden te studeren. Je krijgt ook de kans om in Taiwan te studeren, aangezien we van plan zijn om daar in 2019 onze vierde school te openen.

Ik heb interesse, wat is de volgende stap?

Neem simpelweg contact met ons op via de live chat of het contactformulier. We zullen de zaken in gang zetten voor je Chinese lessen.

Andere Programma's

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Hans Gellner
  Hans Gellner , LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?