Combinatie van steden

Stel je eigen cursus Chinees in China samen met de stedencombinatie van LTL. China heeft zoveel te bieden dat er voor iedereen iets te vinden is, van het ontdekken van de straten en markten tot de Chinese taal zelf. Je zal het allemaal ervaren in Beijing, Shanghai en Chengde, waar je een taalcursus Chinees kan volgen bij onze professionele en ervaren docenten.

Shanghai is een enorm internationaal knooppunt vergeleken met Beijing, waar je overal waar je kijkt de cultuur en geschiedenis van China terugziet.

Shanghai - Cursus Chinees bij LTL Mandarin School

 • Ontdek de diversiteit van China
 • Beijing, Shanghai en Chengde
 • Spreek geen Engels in Chengde
 • Drie verschillende programma’s
 • Cursussen van maximaal een jaar
 • Word lid van de LTL gemeenschap

Chengde is het totaal tegenovergestelde van de andere twee steden. Het is veel kleiner, maar biedt ongelofelijk mooie landschappen en geschiedenis en je zal er elke minuut van elke dag Chinees leren. Je kan deelnemen aan een aantal verschillende cursussen Chinees, die door LTL samengesteld zijn om je zo snel mogelijk Chinees te laten leren en het meeste te halen uit je tijd in China.

Ontdek China en Leer Chinees

Beijing

Een stad die synoniem is aan de geschiedenis van China. Van de felle, glimmende lichten in de avond tot aan de beroemdste bezienswaardigheden zoals de Chinese Muur en het Zomerpaleis: Beijing heeft het allemaal. Beijing is een geweldige en prachtige plek om een Chinese cursus te volgen. Onze school is gelegen in het hart van het Central Business District (CBD), met vele restaurantjes, een sportschool en een metrohalte (Da Wang Lu) om de hoek.

Chengde

Als je je volledig wilt onderdompelen in de Chinese taal en cultuur, dan is Chengde een echte aanrader. Het is een (voor Chinese begrippen) kleine stad, maar heeft nog steeds ongeveer een half miljoen inwoners. Chengde is gelegen op ongeveer drie uur met de trein ten noorden van Beijing en je zal er geen enkele andere buitenlanders tegenkomen. Het is ook erkend als Werelderfgoed door de UNESCO. Je zal je tijd doorbrengen met je Chinese familie en Chinese docenten en zal de hele dag de Mandarijnse taal opzuigen. Niemand hier spreekt Engels, dus je zal alleen maar Mandarijn praten!

Shanghai

Shanghai is het internationale centrum van China en een stad met eindeloze mogelijkheden. Je zal mensen ontmoeten uit alle hoeken van de wereld, elk met hun eigen verhalen om te vertellen. Je zal genieten van de Chinese keuken en van de ongelofelijk felle lichten in de nacht. Ondanks zijn moderne en grootstedelijke uitstraling, biedt Shanghai nog steeds een ruime hoeveelheid aan cultuur en geschiedenis voor je om te ontdekken. De stad is enorm, maar makkelijk te navigeren met het uitgebreide metronetwerk. Dit is een stad die je niet wil missen.

Combinaties van Steden

Grootstedelijk China (Beijing - Shanghai)

Ervaar de twee grootste en beroemdste steden van China tijdens je taalcursus Chinees. Beijing en Shanghai bieden ongelofelijke contrasten die je moet zien om te geloven. De hoofdstad Beijing pronkt met zijn epische geschiedenis en de Chinese Muur is voor veel bezoekers het hoogtepunt van deze geweldige stad. Ondanks zijn populariteit zijn er nog steeds vele wilde en ongeroerde stukken van de muur en onze studenten genieten van deze gebieden via prachtige wandeltochten.

Shanghai heeft zijn eigen culturele achtergrond, groeit snel en is het zakelijke centrum van het land. Het grote formaat en enorme aantal inwoners van Shanghai kunnen op papier intimiderend lijken, maar zorgen er juist voor dat je je hier nooit zal vervelen. De stad heeft zelfs zijn eigen Disney Land. Combineer dit met Beijing en je hebt een opwindend programma in China.

Het Grootstedelijke Programma biedt drie verschillende pakketten:

Grootstedelijk China Standaard

Grootstedelijk China Intensief

Grootstedelijk China Individueel

Grootstedelijk China Prijs (CNY)

Duur Standaard Intensief Individueel
4 weken 12,912 21,684 21,928
6 weken 16,560 29,084 29,432
8 weken 19,836 35,731 36,173
10 weken 22,769 41,680 42,206
12 weken 25,383 46,983 47,583
14 weken 28,883 54,083 54,783
16 weken 32,383 61,183 61,983
18-52 weken 3,500/2 weken 7,100/2 weken 7,200/2 weken

Onze drie Stedencombinatie Chinese Cursussen zijn erg uitgebreid en zorgen voor een snelle verbetering van je Chinees. Ons Standaard Combinatie pakket bevat 20 uur groepslessen per week. Dat komt neer op vier uur Chinese taalcursus per dag, van maandag t/m vrijdag. Er is ook een lunchpauze van een uur waarin je deel kan nemen aan onze dagelijkse lunch club.

De Intensieve Stedencombinatie Chinese Cursus bevat hetzelfde als het Standaard programma plus twee uur extra privélessen per dag, waardoor je uitkomt op 30 uur per week. De twee extra individuele uren zorgen ervoor dat je nog sneller Chinees leert. Deze lessen starten over het algemeen rond 15.00-15.30 uur en eindigen rond 17.00-17.30 uur. Deze taalcursus is ideaal voor wanneer je snelle vooruitgang wil boeken, maar nog steeds van de gezelligheid van groepslessen wil profiteren.

Als je individueel wil studeren in het buitenland dan is onze Individuele Stedencombinatie Chinese Cursus precies waar je naar op zoek bent. De 20 uur privéles per week is ideaal voor wanneer je alle aandacht van je docent wil en een programma wat specifiek op jouw behoeftes is afgestemd. We garanderen een snelle vooruitgang en plezierige lessen met onze beste docenten.

Nog iets anders?

Hier is een lijst van nuttige punten waar we vaak vragen over krijgen. Mocht je toch nog meer hulp nodig hebben, dan kan je onze Veelgestelde vragen onderaan deze pagina bekijken of contact met ons opnemen via email of live chat.

 • Alle bovenstaande pakketten zijn inclusief ophaalservice van het vliegveld en transport tussen de steden
 • Alle Grootstedelijke Programma’s zijn inclusief Overlevingspakket
  • Overlevingspakketten bevatten een SIM-kaart, hulp met politieregistratie, hulp bij het openen van een bankrekening, gebruik van een fiets, opgeladen OV-kaart, stedenkaarten en de ondersteuning van de LTL medewerkers.
 • De duur van de cursus bepaal je zelf. Je kan minimaal 4 weken en maximaal 52 weken boeken.
 • Accommodatie – we hebben een aantal verschillende opties. Bekijk onze Shanghai Accommodatie  pagina voor meer informatie over Shanghai, en onze Beijing Accommodatie pagina voor Beijing.
3 Steden Combo (Shanghai - Beijing - Chengde)

Ervaar niet alleen Beijing en Shanghai, maar de parel van onze China ervaring, Chengde. We weten allemaal wat Beijing en Shanghai te bieden hebben, maar het is in Chengde waar je Chinese taalvaardigheid pas echt een grote sprong zal maken.

In Chengde zal je helemaal geen contact hebben met buitenlanders en zal je enorm veel leren over de Chinese cultuur. Je zal gedurende je volledige tijd in Chengde geen enkele andere buitenlander tegen komen. Je zal je tijd doorbrengen met je Chinese gastgezin, je Chinese docent en nieuwe lokale vrienden die je zal maken.

Chengde is een unieke ervaring en moet niet in de war gehaald worden met het populaire en veel grotere Chengdu. Chengde ligt ten noorden van Beijing en is ongeveer drie uur reizen met de trein. In de komende jaren zal Chengde aangesloten worden op de hogesnelheidslijn, wat de reistijd flink zal verkorten.

We bieden de volgende Drie Steden Combo pakketten aan:

Drie Steden Standaard

Drie Steden Intensief

Drie Steden Individueel

Drie Steden Prijzen (CNY)

Duur Standaard Intensief Individueel
6 weken 22,666 35,190 31,247
9 weken 29,136 46,581 41,089
12 weken 34,598 56,198 49,398
15 weken 41,698 68,698 60,198
18 weken 48,798 81,198 70,998
21 weken 55,898 93,698 81,798
24-51 weken 7,100/3 weken 12,500/3 weken 10,800/3 weken

Nog iets anders?

Hier zijn een aantal extra punten die handig zijn om te weten. Vergeet ook niet om onze Veelgestelde Vragen onderaan deze pagina te bekijken, of contact met ons op te nemen per mail of live chat als je nog meer vragen hebt.

 • Alle bovenstaande pakketten zijn inclusief ophaalservice van het vliegveld en transport tussen de steden
 • Alle Grootstedelijke Programma’s zijn inclusief Overlevingspakket
  • Overlevingspakketten bevatten een SIM-kaart, hulp met politieregistratie, hulp bij het openen van een bankrekening, gebruik van een fiets, opgeladen OV-kaart, stedenkaarten en de ondersteuning van de LTL medewerkers.
 • De duur van de cursus bepaal je zelf. Je kan minimaal 4 weken en maximaal 52 weken boeken.
 • Accommodatie – we hebben een aantal verschillende opties. Bekijk onze Shanghai Accommodatie  pagina voor meer informatie.
Intensieve Taal en Cultuur (Beijing - Chengde)

Je volledig onderdompelen in de Chinese taal en cultuur is een specialiteit van LTL. We kunnen je beloven dat je een geweldige ervaring zal hebben en je niveau Chinees enorm zal verbeteren. Of je nu een tussenjaar neemt voordat je aan je vervolgopleiding begint of een sabbatical hebt genomen van je werk, dit is een ongelofelijke kans om iets bijzonders mee te maken.

Je zal je tijd doorbrengen in twee totaal verschillende locaties, die beide een lange geschiedenis en groot cultureel erfgoed hebben. De hoofdstad Beijing biedt je de opwinding en drukte van één van de grootste en spannendste steden ter wereld.

Hierna verplaatsen naar Chengde zal een volledig nieuwe uitdaging zijn, waar je in een omgeving terecht komt zonder andere buitenlanders.

Er is genoeg over te vertellen, dus we hebben er een aparte pagina aan gewijd.

Leer meer over onze Intensieve Cursus Chinees

Callie en haar vriend in Shanghai

What our students say

Anthea Testimony for LTL
Anthea
Duitsland

"Ik besloot me bij LTL aan te melden voor een tussenjaar in meerdere steden. Al met al heb ik een geweldige ervaring gehad in alle drie de plaatsen en ik heb al besloten dat ik nog 4 maanden terug ga naar LTL Beijing!"

Lees meer

Veelgestelde Vragen

Is het makkelijk om tussen de steden te reizen?

Ja, transport in China is snel, efficiënt en toegankelijk. Van Shanghai naar Beijing is het ongeveer 4 uur met de hogesnelheidstrein en van Beijing naar Chengde zal er in de komende jaren ook een hogesnelheidslijn worden aangelegd. Tot die tijd, duurt het met de gewone trein ook maar ongeveer 3 uur. Ondanks zijn grootte is het over het algemeen veilig en gemakkelijk om rond te reizen in China.

Hoe zijn jullie scholen in de 3 steden?

Onze eerste school is geopend in Beijing en de sfeer is comfortabel, vriendelijk en relaxed. Hetzelfde geldt voor Shanghai, ondanks dat het een wat kleinere school is. Beiden liggen vlak bij een metrohalte (Dawanglu voor Beijing, South Shannxi Lu voor Shanghai) en hebben veel eet- en drinkgelegenheden in de buurt. Chengde is echter een ander verhaal. Je zal Chinees studeren bij je gastgezin of in een lokale koffietent om contact met andere buitenlanders te minimaliseren.

Is Chengde wel iets voor mij? Het klinkt zo anders dan de Westerse wereld?

Het is heel anders en je moet er rekening mee houden dat als je onze cursus Chinees in Chengde volgt je je eigen taal helemaal niet zal gebruiken. Het zal 100% Mandarijn zijn. Je zal geen enkel contact hebben met buitenlanders en je zal dag en nacht Mandarijn leren. Het zal aan de andere kant echt een onvergetelijke ervaring zijn en onze studenten die in Chengde hebben gestudeerd hebben hun Chinees veel verbeterd en vrienden voor het leven gemaakt in de stad. Het is een van onze spannendste en avontuurlijkste Chinese taalcursussen in China.

Uiteindelijk is het aan jezelf om te bepalen of je je hier comfortabel bij voelt. Als dat niet zo is, dan kan je beter kiezen voor Beijing en/of Shanghai.

Is het ook geschikt voor beginners?

Ja, ongeveer de helft van alle LTL studenten zijn beginners die geen enkel woord Chinees spreken. Beginnerslessen starten op een aantal maandagen per jaar. Bezoek onze Beijing Basiscursus pagina voor startdata in Beijing en onzeShanghai Basiscursus pagina voor de startdata in Shanghai.

Hoe zit het met de kosten voor levensonderhoud in de drie steden?

Shanghai en Beijing zijn natuurlijk duurdere steden om in te wonen dan Chengde, maar de kosten vallen nog steeds mee vergeleken met andere wereldsteden. Lunch kost je meestal ongeveer €2,50, een biertje zo’n €1,75 en een taxi voor een paar kilometer niet meer dan €2,50. Los van de huur, zijn de kosten voor levensonderhoud in Beijing en Shanghai niet zo hoog als je zou verwachten. Er zijn natuurlijk plekken waar je los kan gaan, maar als je de kosten onder controle wil houden, dan is dat zeker mogelijk.

Andere programma's