Combinatie van steden

Stel je eigen cursus Chinees in China samen met de stedencombinatie van LTL. China heeft zoveel te bieden dat er voor iedereen iets te vinden is, van het ontdekken van de straten en markten tot de Chinese taal zelf. Je zal het allemaal ervaren in Beijing, Shanghai en Chengde, waar je een taalcursus Chinees kan volgen bij onze professionele en ervaren docenten.

Shanghai is een enorm internationaal knooppunt vergeleken met Beijing, waar je overal waar je kijkt de cultuur en geschiedenis van China terugziet.

Shanghai - Cursus Chinees bij LTL Mandarin School

 • Ontdek de diversiteit van China
 • Beijing, Shanghai en Chengde
 • Spreek geen Engels in Chengde
 • Drie verschillende programma’s
 • Cursussen van maximaal een jaar
 • Word lid van de LTL gemeenschap

Chengde is het totaal tegenovergestelde van de andere twee steden. Het is veel kleiner, maar biedt ongelofelijk mooie landschappen en geschiedenis en je zal er elke minuut van elke dag Chinees leren. Je kan deelnemen aan een aantal verschillende cursussen Chinees, die door LTL samengesteld zijn om je zo snel mogelijk Chinees te laten leren en het meeste te halen uit je tijd in China.

  Combinaties van Steden

  Grootstedelijk China (Beijing - Shanghai)

  Ervaar de twee grootste en beroemdste steden van China tijdens je taalcursus Chinees. Beijing en Shanghai bieden ongelofelijke contrasten die je moet zien om te geloven. De hoofdstad Beijing pronkt met zijn epische geschiedenis en de Chinese Muur is voor veel bezoekers het hoogtepunt van deze geweldige stad. Ondanks zijn populariteit zijn er nog steeds vele wilde en ongeroerde stukken van de muur en onze studenten genieten van deze gebieden via prachtige wandeltochten.

  Shanghai heeft zijn eigen culturele achtergrond, groeit snel en is het zakelijke centrum van het land. Het grote formaat en enorme aantal inwoners van Shanghai kunnen op papier intimiderend lijken, maar zorgen er juist voor dat je je hier nooit zal vervelen. De stad heeft zelfs zijn eigen Disney Land. Combineer dit met Beijing en je hebt een opwindend programma in China.

  Het Grootstedelijke Programma biedt drie verschillende pakketten:

  Grootstedelijk China Standaard

  Grootstedelijk China Intensief

  Grootstedelijk China Individueel

  Grootstedelijk China Prijs (CNY)

  Duur Standaard Intensief Individueel
  4 weken 12,956 21,972 22,215
  6 weken 16,708 29,580 29,928
  8 weken 20,078 36,414 36,856
  10 weken 23,094 42,531 43,056
  12 weken 25,783 47,983 48,583
  14 weken 29,383 55,283 55,983
  16 weken 32,983 62,583 63,383
  18-52 weken 3,600/2wks 7,300/2wks 7,400/2wks

  Onze drie Stedencombinatie Chinese Cursussen zijn erg uitgebreid en zorgen voor een snelle verbetering van je Chinees. Ons Standaard Combinatie pakket bevat 20 uur groepslessen per week. Dat komt neer op vier uur Chinese taalcursus per dag, van maandag t/m vrijdag. Er is ook een lunchpauze van een uur waarin je deel kan nemen aan onze dagelijkse lunch club.

  De Intensieve Stedencombinatie Chinese Cursus bevat hetzelfde als het Standaard programma plus twee uur extra privélessen per dag, waardoor je uitkomt op 30 uur per week. De twee extra individuele uren zorgen ervoor dat je nog sneller Chinees leert. Deze lessen starten over het algemeen rond 15.00-15.30 uur en eindigen rond 17.00-17.30 uur. Deze taalcursus is ideaal voor wanneer je snelle vooruitgang wil boeken, maar nog steeds van de gezelligheid van groepslessen wil profiteren.

  Als je individueel wil studeren in het buitenland dan is onze Individuele Stedencombinatie Chinese Cursus precies waar je naar op zoek bent. De 20 uur privéles per week is ideaal voor wanneer je alle aandacht van je docent wil en een programma wat specifiek op jouw behoeftes is afgestemd. We garanderen een snelle vooruitgang en plezierige lessen met onze beste docenten.

  Nog iets anders?

  Hier is een lijst van nuttige punten waar we vaak vragen over krijgen. Mocht je toch nog meer hulp nodig hebben, dan kan je onze Veelgestelde vragen onderaan deze pagina bekijken of contact met ons opnemen via email of live chat.

  • Alle bovenstaande pakketten zijn inclusief ophaalservice van het vliegveld en transport tussen de steden
  • Alle Grootstedelijke Programma’s zijn inclusief Overlevingspakket
   • Overlevingspakketten bevatten een SIM-kaart, hulp met politieregistratie, hulp bij het openen van een bankrekening, gebruik van een fiets, opgeladen OV-kaart, stedenkaarten en de ondersteuning van de LTL medewerkers.
  • De duur van de cursus bepaal je zelf. Je kan minimaal 4 weken en maximaal 52 weken boeken.
  • Accommodatie – we hebben een aantal verschillende opties. Bekijk onze Shanghai Accommodatie  pagina voor meer informatie over Shanghai, en onze Beijing Accommodatie pagina voor Beijing.
  3 Steden Combo (Shanghai - Beijing - Chengde)

  Ervaar niet alleen Beijing en Shanghai, maar de parel van onze China ervaring, Chengde. We weten allemaal wat Beijing en Shanghai te bieden hebben, maar het is in Chengde waar je Chinese taalvaardigheid pas echt een grote sprong zal maken.

  In Chengde zal je helemaal geen contact hebben met buitenlanders en zal je enorm veel leren over de Chinese cultuur. Je zal gedurende je volledige tijd in Chengde geen enkele andere buitenlander tegen komen. Je zal je tijd doorbrengen met je Chinese gastgezin, je Chinese docent en nieuwe lokale vrienden die je zal maken.

  Chengde is een unieke ervaring en moet niet in de war gehaald worden met het populaire en veel grotere Chengdu. Chengde ligt ten noorden van Beijing en is ongeveer drie uur reizen met de trein. In de komende jaren zal Chengde aangesloten worden op de hogesnelheidslijn, wat de reistijd flink zal verkorten.

  We bieden de volgende Drie Steden Combo pakketten aan:

  Drie Steden Standaard

  Drie Steden Intensief

  Drie Steden Individueel

  Drie Steden Prijzen (CNY)

  Duur Standaard Intensief Individueel
  6 weken 23,330 36,202 32,143
  9 weken 29,982 47,912 42,258
  12 weken 35,598 57,798 50,798
  15 weken 42,898 70,648 61,898
  18 weken 50,198 83,498 72,998
  21 weken 57,498 96,348 84,098
  24-51 weken 7,300/3wks 12,850/3wks 11,100/3wks

  Nog iets anders?

  Hier zijn een aantal extra punten die handig zijn om te weten. Vergeet ook niet om onze Veelgestelde Vragen onderaan deze pagina te bekijken, of contact met ons op te nemen per mail of live chat als je nog meer vragen hebt.

  • Alle bovenstaande pakketten zijn inclusief ophaalservice van het vliegveld en transport tussen de steden
  • Alle Grootstedelijke Programma’s zijn inclusief Overlevingspakket
   • Overlevingspakketten bevatten een SIM-kaart, hulp met politieregistratie, hulp bij het openen van een bankrekening, gebruik van een fiets, opgeladen OV-kaart, stedenkaarten en de ondersteuning van de LTL medewerkers.
  • De duur van de cursus bepaal je zelf. Je kan minimaal 4 weken en maximaal 52 weken boeken.
  • Accommodatie – we hebben een aantal verschillende opties. Bekijk onze Shanghai Accommodatie  pagina voor meer informatie.
  Intensieve Taal en Cultuur (Beijing - Chengde)

  Je volledig onderdompelen in de Chinese taal en cultuur is een specialiteit van LTL. We kunnen je beloven dat je een geweldige ervaring zal hebben en je niveau Chinees enorm zal verbeteren. Of je nu een tussenjaar neemt voordat je aan je vervolgopleiding begint of een sabbatical hebt genomen van je werk, dit is een ongelofelijke kans om iets bijzonders mee te maken.

  Je zal je tijd doorbrengen in twee totaal verschillende locaties, die beide een lange geschiedenis en groot cultureel erfgoed hebben. De hoofdstad Beijing biedt je de opwinding en drukte van één van de grootste en spannendste steden ter wereld.

  Hierna verplaatsen naar Chengde zal een volledig nieuwe uitdaging zijn, waar je in een omgeving terecht komt zonder andere buitenlanders.

  Er is genoeg over te vertellen, dus we hebben er een aparte pagina aan gewijd.

  Leer meer over onze Intensieve Cursus Chinees

  Callie en haar vriend in Shanghai

  What our students say

  Anthea Testimony for LTL
  Anthea
  Duitsland

  "Ik besloot me bij LTL aan te melden voor een tussenjaar in meerdere steden. Al met al heb ik een geweldige ervaring gehad in alle drie de plaatsen en ik heb al besloten dat ik nog 4 maanden terug ga naar LTL Beijing!"

  Lees meer

  Veelgestelde Vragen

  Is het makkelijk om tussen de steden te reizen?

  Ja, transport in China is snel, efficiënt en toegankelijk. Van Shanghai naar Beijing is het ongeveer 4 uur met de hogesnelheidstrein en van Beijing naar Chengde zal er in de komende jaren ook een hogesnelheidslijn worden aangelegd. Tot die tijd, duurt het met de gewone trein ook maar ongeveer 3 uur. Ondanks zijn grootte is het over het algemeen veilig en gemakkelijk om rond te reizen in China.

  Hoe zijn jullie scholen in de 3 steden?

  Onze eerste school is geopend in Beijing en de sfeer is comfortabel, vriendelijk en relaxed. Hetzelfde geldt voor Shanghai, ondanks dat het een wat kleinere school is. Beiden liggen vlak bij een metrohalte (Dawanglu voor Beijing, South Shannxi Lu voor Shanghai) en hebben veel eet- en drinkgelegenheden in de buurt. Chengde is echter een ander verhaal. Je zal Chinees studeren bij je gastgezin of in een lokale koffietent om contact met andere buitenlanders te minimaliseren.

  Is Chengde wel iets voor mij? Het klinkt zo anders dan de Westerse wereld?

  Het is heel anders en je moet er rekening mee houden dat als je onze cursus Chinees in Chengde volgt je je eigen taal helemaal niet zal gebruiken. Het zal 100% Mandarijn zijn. Je zal geen enkel contact hebben met buitenlanders en je zal dag en nacht Mandarijn leren. Het zal aan de andere kant echt een onvergetelijke ervaring zijn en onze studenten die in Chengde hebben gestudeerd hebben hun Chinees veel verbeterd en vrienden voor het leven gemaakt in de stad. Het is een van onze spannendste en avontuurlijkste Chinese taalcursussen in China.

  Uiteindelijk is het aan jezelf om te bepalen of je je hier comfortabel bij voelt. Als dat niet zo is, dan kan je beter kiezen voor Beijing en/of Shanghai.

  Is het ook geschikt voor beginners?

  Ja, ongeveer de helft van alle LTL studenten zijn beginners die geen enkel woord Chinees spreken. Beginnerslessen starten op een aantal maandagen per jaar. Bezoek onze Beijing Basiscursus pagina voor startdata in Beijing en onzeShanghai Basiscursus pagina voor de startdata in Shanghai.

  Hoe zit het met de kosten voor levensonderhoud in de drie steden?

  Shanghai en Beijing zijn natuurlijk duurdere steden om in te wonen dan Chengde, maar de kosten vallen nog steeds mee vergeleken met andere wereldsteden. Lunch kost je meestal ongeveer €2,50, een biertje zo’n €1,75 en een taxi voor een paar kilometer niet meer dan €2,50. Los van de huur, zijn de kosten voor levensonderhoud in Beijing en Shanghai niet zo hoog als je zou verwachten. Er zijn natuurlijk plekken waar je los kan gaan, maar als je de kosten onder controle wil houden, dan is dat zeker mogelijk.

  Andere programma's

  Stel ons een vraag!
  • LTL Avatar Hans Gellner
   Hans Gellner , LTL Chinees

   Welkom bij LTL Mandarin School!

   Hoe kan ik u helpen?