Overzicht

Wonen bij een Chinees gastgezin in Chengde is een geweldige kans om niet alleen je Mandarijn te oefenen, maar ook onderdeel uit te maken van het Chinese leven en snel vrienden te maken. We werken al vele jaren samen met onze gastgezinnen en ze weten hoe ze buitenlanders kunnen ondersteunen die nog niet zo goed Mandarijn spreken.

Aangezien er geen buitenlanders wonen in Chengde, is het voor beide partijen een interessante ervaring om samen te wonen.

Dagtripje met het gastgezin en LTL medewerker

 • Intensieve culturele ervaring
 • Leer snel Chinees
 • Leef 24/7 in het Mandarijn
 • Ondersteuning & hulp
 • Privacy
 • Geweldig eten
 • Moderne appartementen
 • Gezellig

  Gezellig

  Thuis - Je bed, handdoeken en een warme maaltijd wachten op je als je thuis komt
  Gezin - Ervaar de warmte en gastvrijheid van een Chinese gezin
  Familieleden - Het is nooit alleen de ouders - je zal de hele familie ontmoeten
  Vrienden - Ga mee op stap met de familie en maak echte Chinese vrienden

 • Leer Mandarijn

  Leer Mandarijn

  Spreek - Oefen dag en nacht je gesproken Chinees
  Goede uitspraak - Men staat bekend om het goede Mandarijn
  Hulp - Direct advies als je hulp nodig hebt met je huiswerk
  Zelfvertrouwen - Krijg snel zelfvertrouwen door thuis je Mandarijn te oefenen

 • Geweldige Appartementen

  Geweldige Appartementen

  Privacy - Je eigen slaapkamer en privéruimte
  Modern - Mooi gerenoveerde en ruime appartementen
  Goede locaties - Centraal gelegen en makkelijk te bereiken
  Faciliteiten - Keuken, badkamer, woonkamer en WiFi

 • Chinese cultuur

  Chinese cultuur

  Traditie - Vier feestdagen, en ga mee op familiebezoek
  Het echte China - Ervaar het echte China weg van de "expat bubbel"
  Avontuur - Leer meer over China dan je ooit uit een boek kunt leren
  Geschiedenis - Je gastgrootouders vertellen je over de geschiedenis van China

Chengde

Chinese leren in Chengde is heel anders dan een cursus Mandarijn in Shanghai of een China semester in Beijing. Op onze school in Chengde is er geen internationale studentengemeenschap, geen gezamenlijke diners na de les en geen lunch club waar de studenten elkaar beter leren kennen. Het leven is er volledig Chinees en je vrienden zullen enkel Chinezen zijn. Wonen bij een gastgezin is een goede manier om snel een thuisbasis te hebben, lokale inwoners te ontmoeten en natuurlijk het echte Chinese leven te ontdekken. In Chengde kiest 95% van onze studenten ervoor om te verblijven bij een gastgezin.

De Appartementen

Alle appartementen zijn modern en volledig gemeubileerd. Je zal je eigen slaapkamer hebben en een (privé of gedeelde) badkamer met een westers toilet. Je slaapkamer zal ruim zijn met een bureau en garderobekast. De keuken, woonkamer en alle andere gezamenlijke ruimtes deel je met je gastgezin. WiFi en alle andere rekeningen zijn bij de prijs inbegrepen.

Leven bij een gastgezin

Het leven in een Chinees gezin draait meestal vooral om het delen van uitgebreide maaltijden, het bezoeken van familie en het organiseren van uitjes in het weekend. Elke familie is anders, maar populaire weekendtripjes zijn het bezoeken van een van de keizerlijke parken in de stad, gaan hiken in de bergen of dineren met vrienden of familieleden. Het diner is het hoogtepunt van de dag bij een Chinese familie en de maaltijd bestaat meestal uit verschillende vlees- en groentegerechten. Huisgemaakt Chinees eten is zo lekker dat je waarschijnlijk teleurgesteld zal zijn wanneer, je eenmaal terug in je thuisland, verwesterd Chinees eten in een restaurant eet. Als je speciale dieetwensen hebt, laat het ons dan weten zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Elke Chinees gezin is anders. Sommigen wonen met de hele familie, van grootouders tot peuters, bij elkaar, anderen zijn enkel een echtpaar met een kind dat nog thuis woont of al uit huis is. Er is geen “one size fits all” en we zijn er trots op dat we goed zijn in het matchen van onze studenten met de juiste gastgezinnen. We zullen je vragen naar je voorkeuren, van huisdieren, kinderen, niet-rokers, leeftijdsvoorkeuren, etc. en op basis hiervan de beste familie voor je uitzoeken.

Prijzen

Bij de prijzen zijn alle rekeningen, WiFi en andere kosten inbegrepen. Zoals bij alle LTL programma’s, zijn er geen verborgen kosten. We vragen GEEN registratiekosten, bemiddelingskosten, toeslagen voor het hoogseizoen en dergelijke. Je betaalt exact wat hieronder staat en geen cent meer.

Duur Ontbijt & diner Alle maaltijden
2 weken 5,330 6,229
3 weken 7,328 8,565
4 weken 8,883 10,382
8 weken 16,433 19,207
12 weken 22,651 26,475
13-52 weken 1,888/wk 2,206/wk

Veelgestelde Vragen

Hoe vind ik de woning van mijn gastgezin?

Met het Chengde Overlevingspakket zal onze coördinator je ophalen van het treinstation en je naar je gastgezin brengen. Het Chengde Overlevingspakket is al inbegrepen bij onze Intensieve Cursus, Steden Combinaties en de meeste van onze Tussenjaar Programma’s.

Kan ik ook voor een Engelse Les Gastgezin kiezen in Chengde?

We raden het Engelse Les Gastgezin niet aan voor tijdens een Intensieve Cursus, omdat je hierdoor niet meer volledig in het Mandarijn zal leven. Als dit echter financieel de enige manier voor jou is, dan kunnen we het wel voor je regelen. Je krijgt 50% korting op de prijs wanneer je zes uur Engelse les per week geeft aan een familielid.

Hoe zit het met de was?

Je gezin zal de was voor je doen of je hebt toegang tot de wasmachine om die zelf te gebruiken. Beide opties zijn uiteraard zonder extra kosten.

Is er genoeg te eten?

Jazeker! Je bent een gast en zo zal je ook behandeld worden. Dat betekent ruim voldoende eten bij elke maaltijd. Huisgemaakt Chinees eten is over het algemeen erg gezond en licht, maar als je probeert om al het eten op te eten wat bij elke maaltijd geserveerd wordt, dan loop je het risico om wat extra kilootjes aan te komen. Als je op je lijn let en niet zo veel wilt eten, laat het ons dan van tevoren weten en dan zullen we dit aan je gastgezin doorgeven.

Hoe zullen we communiceren?

Je zal natuurlijk in het Mandarijn communiceren. Afhankelijk van hoeveel Chinees je van tevoren al hebt geleerd (thuis, in Beijingof inShanghai), kan het handig zijn om een elektronisch Chinees woordenboek zoals Pleco of handgebaren te gebruiken. Onze gastgezinnen hebben hier erg veel ervaring mee. Ze hebben waarschijnlijk zelf ook vertaalsoftware om te gebruiken. Je Chinese lessen zullen er ook op focussen om je de woorden te leren die je in een dagelijkse thuissituatie nodig hebt.

Kan ik beter kiezen voor alle maaltijden of alleen ontbijt en diner?

Dat is aan jezelf om te bepalen. Thuis lunchen is erg gemakkelijk en het beste eten in China is altijd huisgemaakt, dus de optie met alle maaltijden is erg populair. Als je echter liever met je docent uit lunchen gaat, dan is dit ook geen enkel probleem.

Moet ik beddengoed of handdoeken meenemen?

Nee, beddengoed en handdoeken worden voor je geregeld. Hoewel Chengde niet erg bekend is buiten China, is het nog steeds een grote stad met een half miljoen inwoners. Je zal dus geen enkel probleem hebben met het kopen van toiletartikelen en dagelijkse benodigdheden en hoeft ze dus niet de halve wereld mee over te nemen.

Kan ik een gastgezin boeken zonder taalcursus?

Nee, dat kan helaas niet. Onze gastgezinnen zijn erg populair en het komt regelmatig voor dat we volgeboekt zijn. Er gaat veel tijd in de organisatie zitten, dus we reserveren de gastgezinnen exclusief voor onze studenten.

Hoe lang kan ik in een gastgezin verblijven?

Je kan van een week tot een jaar in een gastgezin verblijven. Hoe langer je blijft, des te goedkoper het wordt.

Krijg ik een sleutel?

Ja, natuurlijk krijg je je eigen sleutel voor het appartement. Je kan komen en gaan wanneer je wilt, maar al je het avondeten mist, een nacht gaat kamperen op de Chinese Muur of een weekend naar Beijing gaat, laat dit dan wel weten aan je gezin. Je kan je eigen kamer ook op slot doen als je dat wilt.

Meer Informatie

 • Gedeeld Appartement

  Chengde

  Wonen in een gedeeld appartement in Chengde is de ideale manier om wat geld te besparen en extra privacy te hebben. Je hebt je eigen slaapkamer, een privé of gedeelde badkamer en een gezamenlijke keuken, woonkamer en wasmachine.

  Meer informatie

 • Intensieve Cursus

  Chengde

  Dompel je volledig onder in de Chinese taal en cultuur met onze Intensieve Cursus Chinees in Chengde. Geen buitenlanders, geen Starbucks en geen Engels: beleef het échte China en spreek 24/7 Mandarijn.

  Meer informatie

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Alexander Krasnov
  Alexander Krasnov, LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?