Overzicht

Met onze Intensieve Cursus Chinees ontdek je het leven in het échte China. Je start dit programma in Beijing, waar je de tijd neemt om te wennen aan het leven in China en basiskennis van het Chinees op te doen. Vervolgens ga je naar Chengde om je volledig onder te dompelen in de Chinese taal en cultuur. Chengde (niet te verwarren met Chengdu) was de keizerlijke zomerhoofdstad van de Qing-dynastie en de mensen hier staan erom bekend dat zij het beste en meest standaard Mandarijn spreken van heel China.

Tegelijkertijd wonen hier geen enkele buitenlanders, spreekt niemand er Engels en worden onze studenten er volledig opgenomen in een Chinese taalomgeving.

De Grote Muur - Chinese Cultuur

 • Studeer in twee verschillende steden
 • Beijing en Chengde
 • Ontdek de Chinese taal en cultuur
 • Geen Engels in Chengde
 • Gastgezin of Appartement
 • Snelle taalverbetering
 • Volledige ondersteuning van LTL
 • De Perfecte Combinatie

  De Perfecte Combinatie

  Avontuur - start in Beijing, wen aan China en verbeter je Mandarijn
  Leef - ontdek dag en nacht de Chinese taal en cultuur in Chengde
  Divers - wonen in Beijing is totaal anders dan in een kleine stad als Chengde
  Voorbereid - doe eerst de nodige vaardigheden op en duik vervolgens in het diepe

 • Leer Snel Mandarijn

  Leer Snel Mandarijn

  Intensief - in Chengde zal je Chinees snel verbeteren
  Praten - win snel zelfvertrouwen in het spreken van Mandarijn
  Gastgezin - woon bij een Chinees gezin voor snellere vooruitgang
  Opvolging - je cursus gaat verder waar je was wanneer je verhuist

 • Service en Ondersteuning

  Service en Ondersteuning

  Gemeenschap - ontmoet andere studenten en maak vrienden in Beijing
  Activiteiten - we organiseren veel uitjes en evenementen in Beijing
  Voorbereiding - pre-Chengde bijeenkomst voordat je verhuist
  Chengde ondersteuning - ons team in Chengde staat altijd voor je klaar

 • Kies je Favoriet

  Kies je Favoriet

  Combineer - groepslessen en/of privélessen Mandarijn
  Kies - gastgezin, gedeeld appartement, aparthotel of hotel
  All-inclusive - Overlevingspakket en transport naar Chengde zijn inbegrepen
  Extra's - voeg een Verbindingspakket toe om snel lokale vrienden te maken

Intensieve Cursus Chinees

De Intensieve Cursus Chinees combineert Chinese taallessen in Beijing met een onderdompeling in de Chinese taal en cultuur in Chengde, de oude zomerhoofdstad van China. Studeren in Chengde is een geweldige manier om het échte China te ontdekken en je Mandarijn snel te verbeteren. Voor mensen die nog niet eerder in China zijn geweest, kan het echter wel wat te intensief zijn in het begin. Daarom krijg je bij dit programma de kans om rustig aan China te wennen, door taallessen te volgen op onze school in Beijing. We hebben hier een leuke internationale studentengemeenschap, er wonen veel buitenlanders in de stad en de lokale Chinezen spreken een beetje Engels. Je kan kiezen tussen groepslessen en privélessen, en tussen wonen in een gastgezin, gedeeld appartement, aparthotel of je eigen accommodatie. Gedurende je tijd in Beijing, zal je basiskennis van het Mandarijn opdoen (of je Mandarijn verbeteren), wennen aan het leven in China en je voorbereiden op de volgende stap in je China ervaring.

Voordat je naar Chengde verhuist, zullen we je voorbereiden op deze intensieve ervaring met onze pre-Chengde bijeenkomst. Eenmaal in Chengde aangekomen zal je geen woord Engels meer kunnen spreken en zal je dag en nacht in het Mandarijn moeten spreken, dromen en leven. Je verblijft hier in een gastgezin of een gedeeld appartement en je vrienden zullen uitsluitend lokale Chinezen zijn.

Intensieve Cursus Chinees – Standaard

Studeer 20 uur per week in een groepsles in Beijing, gevolgd door 20 uur per week privélessen in Chengde.

Als je al eerder Mandarijn hebt gestudeerd, kan je het programma op elke maandag van het jaar beginnen. Ben je een complete beginner, dan start je op één van onze beginnerscursus startdata. Het programma kan zo lang duren als je zelf wilt, van vier weken tot twaalf maanden.

Intensieve Cursus Chinees – Uitgebreid

De snelste manier om Mandarijn te leren. Je zal gedurende je tijd in Beijing 20 uur per week groepslessen volgen en 10 uur per week privélessen. In Chengde krijg je 30 uur per week privélessen.

Net zoals bij het standaard programma kan je op iedere maandag beginnen als je al basiskennis van het Mandarijn hebt, maar zijn er specifieke startdata aangewezen voor complete beginners. Ook dit programma kan zo lang duren als je zelf wilt, van vier weken tot twaalf maanden.

Intensieve Cursus Chinees – Individueel

Je lessen Mandarijn zullen speciaal voor jou op maat gemaakt worden. Je volgt zowel in Beijing als in Chengde 20 uur privélessen per week.

Je kan elke maandag starten, ongeacht je huidige niveau en het programma van vier weken tot maximaal twaalf maanden volgen.

Prijzen

Duur Standaard Individueel Uitgebreid
4 weken 17,032 21,662 26,049
6 weken 22,765 29,375 35,638
8 weken 27,914 36,303 44,250
10 weken 32,522 42,503 51,959
12 weken 36,630 48,030 58,830
14 weken 42,130 55,430 68,030
16 weken 47,630 62,830 77,230
+ 2 weken +5,500 / 2 wks +7,400 / 2 wks +9,200 / 2 wks

Inclusief: Overlevingspakket Standaard Beijing & Chengde, vervoer per trein van Beijing naar Chengde en terug, alle lesgelden, ophaalservice vanaf het vliegveld in Beijing of Shanghai, alle studieboeken en 24/7 ondersteuning.

Niet inclusief: Accommodatie

Let op: zoals bij alle LTL programma’s zijn er geen verborgen kosten. Je studieboeken zijn bij de prijs inbegrepen en er zijn geen extra kosten voor registratie, het zoeken van een accommodatie, hoogseizoen of andere diensten.

Wat onze studenten zeggen

Max Braun Testimony for LTL
Max Braun
Duitsland

"Kort samengevat heb ik echt genoten van mijn tijd in China en kan ik het aan iedereen aanbevelen om dit land van de toekomst te bezoeken. En je, met wat doorzettingsvermogen en tijd kan je zeker de Chinese taal overwinnen."

Lees meer

Zander Testimony for LTL
Zander
Verenigd Koninkrijk

"Als je op zoek bent naar het 'echte China', dan is Chengde waarschijnlijk de beste plek voor jou. Het eten was uitstekend (het beste wat ik in China heb gehad). Ik heb mijn HSK6 examen gehaald, waar ik erg blij mee was. Als je bereid bent om in het diepe te springen, dan beveel ik het ten zeerste aan."

Lees meer

Veelgestelde Vragen

Hoe lang kan je dit programma volgen?

Je kan de Intensieve Cursus Chinees volgen vanaf vier weken tot een volledig jaar.

Hoe kom ik van Beijing naar Chengde?

Je zal op de zondag voordat je lessen in Chengde starten de trein nemen vanuit Beijing. De kosten van het treinkaartje zijn bij je programma inbegrepen en wij zullen het kaartje voor je regelen. In Chengde zal je opgehaald worden door je lokale coördinator die je naar je accommodatie zal brengen en je wegwijs zal maken in de stad.

Wie zal me ondersteunen in Chengde?

We hebben een toegewijd, jong en gezellig lokaal team die je mee zullen nemen uit eten, naar het oude Zomerpaleis, op wandeltochten of wat ze nog meer allemaal organiseren. Onze studenten worden vaak goede vrienden met de lokale LTL teamleden, zeker wanneer ze een langere tijd in Chengde verblijven.

Hoe veel Mandarijn zal ik leren?

Elke persoon is verschillend, maar hoeveel Mandarijn je zal leren hangt voornamelijk af van hoe lang je de intensieve cursus volgt en voor welke opties je biedt. Met het uitgebreide programma zal je snellere vooruitgang boeken dan met het standaard programma. Studenten die bij een gastgezin verblijven boeken snellere vooruitgang dan andere studenten. Wat wel zeker is, is dat je vooruitgang in Chengde een stuk sneller zal zijn dan wanneer je in een andere stad studeert. Als je op je weg terug naar huis nog langs onze school in Beijing of Shanghai komt, zal je verbaasd zijn over hoe veel meer Chinees je hebt geleerd dan je voormalige klasgenoten die in de stad zijn gebleven.

Hoe is het om in Chengde te wonen?

Het leven in Chengde is leuk, gezond en interessant, maar totaal anders dan andere landen of grote internationale steden zoals Beijing en Shanghai. We hebben een aparte pagina met meer informatie over het leven in Chengde met veel informatie over de stad en hoe het is om er te wonen. Bereid je voor om je volledig onder te dompelen in de Chinese taal en cultuur.

Welke accommodatieopties zijn er?

Als je wil dat we je helpen met het boeken van accommodatie, neem dan een kijkje op onze aparte pagina’s voor accommodatie in Beijing, gastgezinnen in Chengde en gedeelde appartementen in Chengde.

Kan ik ook Shanghai, Beijing en Chengde in één programma combineren?

Ja, dat kan. Neem een kijkje op onze pagina over eencursus Chinees in meerdere steden voor alle opties.

Hoe meld ik me aan?

Stuur ons een mailtje via het contactformulier en laat ons weten welke programmaopties je wil en wat je start- en einddata zijn. We zullen je aanmelding binnen een dag in orde maken. Als je vragen hebt over het programma of wat suggesties van ons wilt ontvangen over welke opties het beste bij jou zullen passen, laat het ons dan weten en je zal binnen 24 uur een reactie ontvangen (tijdens werkdagen).

Zijn er ook andere opties behalve het 50/50 verdelen van mijn tijd in beide steden?

Ja, natuurlijk. Hoewel het een goed idee is om je cursus in een meer internationale stad zoals Beijing te starten, zodat je kan wennen aan het leven in China, is het niet per se nodig om precies de helft van je tijd daar door te brengen. Als je al na één of twee weken naar Chengde wil, of juist alleen de laatste weken van je programma daar wilt doorbrengen, dan kan dit zonder problemen georganiseerd worden. Neem een kijkje bij onze Chinese cursussen in Beijing om de opties daar te zien. Als je wilt, kan je het programma ook combineren met een Chinese cursus in Shanghai. Neem contact met ons op om ons te laten weten waar je naar op zoek bent.

Meer Informatie

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Hans Gellner
  Hans Gellner , LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?