Overzicht

Chengde is 100% China, met Chinese cultuur, taal en geschiedenis overal waar je kijkt. Er zijn nog steeds erg weinig culturele invloeden van andere landen. Hoewel dit een uitdaging kan zijn, is het ook fascinerend en met zijn warme en vriendelijke inwoners, koeler klimaat, bergen en ongelofelijk geschiedenis wil je er zeker snel weer terug komen. Het leven in Chengde is ook heel anders dan in een grote Chinese stad en natuurlijk nog meer verschillend van het leven in een ander land. Veel buitenlanders en studenten vertellen over hun ervaringen in Beijing of Shanghai, maar ze hebben nog nooit het échte China gezien. Ze hebben enkel het verwesterde en internationale deel van China gezien, wat in de werkelijkheid slechts een klein deel van het land is. Jij zal niet één van hen zijn.

In Chengde wordt helemaal geen Engels gesproken

 • Ervaar het echte China
 • Overal geschiedenis
 • Bergen & schone lucht
 • Veilig en vriendelijk
 • Geweldige lokale Chinese keuken
 • Ontmoet dagelijks vriendelijke inwoners
 • Geschiedenis

  Geschiedenis

  De Qing-dynastie - China’s keizerlijke zomerhoofdstad tot de laatste keizer
  UNESCO - Chengde is officieel UNESCO werelderfgoed
  Het oude zomerpaleis - het grootste bouwproject van de Kangxi keizer
  Bezienswaardigheden - Houten Buddha, Putuo Tempel, Chinese Muur en veel meer

 • Schone Omgeving

  Schone Omgeving

  Bergen - de stad is omringd door bergen met geweldige wandelroutes
  Schone lucht - Chengde is ver weg van de industriële gebieden
  Prachtig in de winter - met voldoende sneeuw en een ski-resort
  Weinig verkeer - geen files en makkelijk te navigeren

 • Plezier

  Plezier

  Helemaal niet zo klein - met een half miljoen inwoners is het nog steeds een echte stad
  Universitair - vier grote universiteiten met meer dan tienduizend studenten
  Sportief - voetbal, hiken, badminton en vele ander buitenactiviteiten
  Eten & drinken - men houdt van uitgebreide diners met veel vrienden en biertjes

 • Ontspannend

  Ontspannend

  Een rustiger leven - mensen lopen zelfs langzamer dan in Beijing of Shanghai
  Relax - kwaliteit van leven is hier belangrijker dan geld
  Bergen - de volgende berg is nooit meer dan 100m verder
  Simpel - het leven hier is veel eenvoudiger dan in China's grote steden

Leer Mandarijn in Chengde

Chengde - Een andere wereld dan Beijing en Shanghai

Chengde – Een andere wereld dan Beijing en Shanghai

Het leven in Chengde is een stuk langzamer en meer relaxed dan in China’s grote steden. De mensen hier hechten veel waarden aan de kwaliteit van het leven, met veel sporten en buitenactiviteiten en minder stress dan in andere delen van China. Als je naar Chengde komt nadat je Chinees hebt geleerd in Beijing of Shanghai, dan zal je direct het verschil in tempo en levensstijl herkennen.

Van maandag tot en met vrijdag zal je overdag Chinese lessen volgen. Afhankelijk van welke intensieve cursus je kiest, is dit vier uur of zes uur per dag. Als je de Ontdek Chengde upgrade hebt geboekt, zal je ook nog met je docent op pad gaan om de stad te ontdekken terwijl je studeert en je gesproken Chinees oefent.

Studenten lunchen meestal met hun docent in een nabijgelegen restaurant of met hun gastgezin. Na de lessen zal je meestal avondeten eten met je gastgezin of huisgenoten. Hierna kan je misschien naar het park om te square dancen met je gastmoeder en vrienden, een biertje
drinken in een restaurant in de oude stad, of met lokale vrienden afspreken om een film te kijken of karaoke te zingen. In het weekend zijn er veel verschillende mogelijkheden. Chengde is een kleinere stad dan Beijing of Shanghai, maar met een half miljoen inwoners – waarvan er meer dan tienduizend universitaire studenten zijn – is er genoeg te doen. Wat je hobby ook is, van muziek tot sport en van schaken tot koken, je zal zeker anderen vinden met dezelfde interesses. Populaire activiteiten voor studenten in de weekenden zijn hiken, paardrijden, de tuinen van het zomerpaleis ontdekken (koop een ticket voor meerdere dagen) en uitjes met je gastgezin.

De Pre-Chengde Bijeenkomst

Voordat je gaat, zullen we een pre-Chengde bijeenkomst met je hebben. Als je na een Chinese cursus in Beijing of Shanghai gaat, dan zal deze plaatsvinden op onze taalschool, maar als je direct naar Chengde gaat – wat we alleen aanraden voor studenten die eerder in China zijn geweest – dan zullen we dit online via WhatsApp of Skype doen. Tijdens deze afspraak kan je ons laten weten wat je voorkeuren zijn voor je gastgezin en wat je leuk vindt om in je vrije tijd te doen. Dit kan alles zijn van voetballen tot marathons lopen of videogames spelen. Wanneer je in Chengde aangekomen bent zullen we je in contact brengen met mensen die dezelfde interesses hebben en het leuk vinden om een nieuwe buitenlandse vriend te maken.

Ontdek Chengde Upgrade

Breng je lessen niet alleen maar binnen door, maar ga op stap om je Mandarijn in dagelijkse situaties te oefenen met de hulp van een professionele Chinese docent. Dit is een leuke manier om snel over je angst heen te komen om Chinees te spreken en tegelijkertijd de stad te ontdekken.

Deze optie is in het bijzonder nuttig voor mensen die een relatief korte tijd in Chengde doorbrengen.

Prijs: 1 week 1,000 CNY en vervolgens 800 CNY voor opvolgende weken

Let op: dit is een upgrade en je moet al een cursus Chinees geboekt hebben om hiervan gebruik te kunnen maken.

Chengde Verbindingspakket

Hoewel de mensen in Chengde erg vriendelijk en gastvrij zijn tegenover buitenlanders, zal niet iedereen zomaar op de mensen aan het tafeltje naast ze in een restaurant afstappen om een gesprek aan te knopen. We zullen een etentje voor je organiseren met een taaluitwisselingspartner en een studentenambassadeur die je in het weekend of op een avond de stad zullen laten zien. Dit is een geweldige manier om snel mensen te ontmoeten in Chengde en nieuwe vrienden te maken.

Prijs: 900 CNY

Meer informatie

 • Intensieve Cursus

  Chengde

  Dompel je volledig onder in de Chinese taal en cultuur met onze Intensieve Cursus Chinees in Chengde. Geen buitenlanders, geen Starbucks en geen Engels: beleef het échte China en spreek 24/7 Mandarijn.

  Meer informatie

 • Gedeeld Appartement

  Chengde

  Wonen in een gedeeld appartement in Chengde is de ideale manier om wat geld te besparen en extra privacy te hebben. Je hebt je eigen slaapkamer, een privé of gedeelde badkamer en een gezamenlijke keuken, woonkamer en wasmachine.

  Meer informatie

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Alexander Krasnov
  Alexander Krasnov, LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?