Chinese High School

Studeer op een middelbare school in China, leer vloeiend Mandarijn spreken, wordt vrienden met Chinese high school scholieren en beleef een jaar vol plezier en avontuur in Beijing.

Als je wil kan je ook je Chinese taalvaardigheid snel op niveau brengen met een cursus Chinees op onze Chinese taalschool voordat je aan je middelbare school in China begint.

Scholieren wonen bij een Chinees gastgezin en ervaren het internationale Chinese onderwijssysteem terwijl ze studeren in het buitenland.

Middelbare School in China

 • Les naar een topschool in Beijing
 • Maak vrienden voor het leven
 • Leer vloeiend Mandarijn spreken
 • Avontuur en ontdekking
 • 24/7 lokale ondersteuning
 • Beijing Southwest High School

  Beijing Southwest High School

  Geweldig onderwijs - Les op een van China's beste scholen
  Schoolfaciliteiten - Voetbalveld, atletiekbaan, zwembad, sportschool
  Internationaal - Lessen worden zowel in het Chinees als Engels gegeven
  Vriendelijk - Je zal snel vrienden worden met je klasgenoten

 • Leer Mandarijn

  Leer Mandarijn

  Vloeiend - Leer binnen een schooljaar vloeiend Mandarijn
  Leer Mandarijn - Volg voorafgaand aan het schooljaar een cursus Chinees in Beijing
  Studeer - Extra privélessen tijdens het schooljaar
  Spreek - Velen kunnen Engels, maar op school spreekt iedereen Mandarijn

 • Ondersteuning

  Ondersteuning

  LTL Familie - word onderdeel van onze familie & maak snel vrienden
  Heimwee? - Bel ons, kom langs of lunch met ons wanneer je wilt
  Lokaal - Ons team is in Beijing en altijd beschikbaar
  24/7 - Dag en nacht bereikbaar in geval van nood

 • Ervaren

  Ervaren

  Gevestigd - China's eerste professionele high school programma
  Beijing - We zitten midden in het hart van China
  Ondersteuning - We zijn er altijd voor je vóór en tijdens het programma
  Gepland - Informatie voor je vertrek, geweldige gastgezinnen, volledig geregeld

Studeren op een middelbare school in China is een kans die je maar één keer in je leven krijgt. Je zal een compleet andere cultuur ervaren, met andere mensen, een ander onderwijssysteem en een andere taal, terwijl je woont in Beijing, een van de spannendste en snelst veranderende steden ter wereld.

Een Chinese high school is misschien heel anders dan het onderwijssysteem dat je gewend bent, maar op veel manieren zal het ook hetzelfde zijn.

De Middelbare School

Klassenfoto Beijing Southwest High School
Klassenfoto

Beijing Southwest High School is een prestigieuze school die Chinese scholieren voorbereid op het studeren aan een universiteit in het buitenland, meestal de Verenigde Staten.

De lessen worden in het Mandarijn of Engels gegeven, maar omdat alle leraren en de meeste leerlingen Chinees zijn, wordt er voornamelijk Chinees gesproken tijdens de les en tussen de lessen door.

De school heeft uitstekende voorzieningen, met een voetbalveld, zwembad, atletiekbaan, twee kantines, moderne klaslokalen en een hoog gekwalificeerd onderwijsteam.

Er zijn veel naschoolse activiteiten en clubs, waaronder muziek, sport, dansen, schilderen, kalligrafie, etc. De scholieren lunchen samen in de kantine op school, maar ontbijt en avondeten zullen met het gastgezin gegeten worden.

Je klas zal bestaan uit ongeveer 20 studenten en hoogstwaarschijnlijk ben je de enige niet-Chinese student. Dit betekent dat je misschien wel erg populair wordt, omdat er meestal nogal wat competitie is over wie naast de uitwisselingsstudent mag zitten.

Het is behoorlijk competitief om toegelaten worden tot deze school en je klasgenoten zullen goede cijfers halen. De algemene sfeer zal echter wel wat meer relaxed zijn dan op de meeste andere Chinese high schools, omdat de scholieren van plan zijn om in het buitenland te gaan studeren.

Dit betekent dat ze zich niet hoeven voor te bereiden op de super-competitieve Gaokao toelatingsexamens voor de Chinese universiteiten.

De meeste tieners tussen de 15 en 18 jaar spenderen al hun vrije tijd aan het studeren voor deze examens, waardoor ze weinig tijd over hebben om van het leven buiten school te genieten.

De meeste leerlingen op jouw school zullen naar het buitenland gereisd hebben en spreken relatief goed Engels.

Snelle feitjes over de High School

 • Ongeveer 1200 leerlingen, van 12 tot 18 jaar
 • 15 minuten lopen naar de dichtstbijzijnde metrohalte
 • Ongeveer 40 minuten reisafstand naar het stadscentrum
 • Opgericht in 1934, een van Beijings beste middelbare scholen
 • School met internationale focus
 • Leerlingen in de internationale afdeling zijn voornamelijk Chinezen die van plan zijn om in het buitenland te gaan studeren
 • Sommige lessen worden volgens de USA AP (Advanced Placement) leerstof gegeven

De Chinese Taalcursus

Middelbare School in China
Middelbare School in China

Om jezelf wat tijd te geven om te wennen aan het wonen in China en om je Mandarijn te verbeteren voordat je aan de middelbare school begint, kiezen de meeste leerlingen ervoor om eerst een aantal weken Chinees te leren in China.

Afhankelijk van wanneer je zomervakantie begint, kan dit één tot acht weken zijn.

Tijdens de cursus Chinees zal je vier uur per dag Chinese lessen krijgen met andere internationale studenten en verblijven bij een gastgezin.

Het is ook mogelijk om twee uur extra privélessen toe te voegen aan de groepslessen, zodat je snellere vooruitgang zult boeken.

Op de taalschool worden een hoop sociale activiteiten georganiseerd en je zal snel andere studenten van over de hele wereld ontmoeten, die ook naar China zijn gekomen om Mandarijn te leren.

Bijna iedereen spreekt Engels en dit is een goede eerste stap om te wennen aan het leven in China, voordat je volledig in de Chinese taal en cultuur opgaat op je nieuwe Chinese high school.

Wanneer je eenmaal begonnen bent aan het middelbare schooljaar, is het ook nog mogelijk om in de weekenden privélessen Chinees te volgen om te helpen je Mandarijn te verbeteren.

Het Gastgezin

Je zal wonen bij een vriendelijke Chinese familie, die voor je zullen zorgen tijdens je verblijf. Je kamer zal gedeeld worden met je gastbroertje of -zusje of je kan er voor kiezen om de upgrade te boeken voor je eigen slaapkamer.

Het gastgezin is echt het leukste en meest interessante onderdeel van een jaar in China wonen. Je zal dagelijks vers bereid Chinees eten krijgen en onderdeel zijn van een Chinees gezin, waar je je Mandarijn dagelijks kunt oefenen en de Chinese cultuur echt kunt ervaren.

Tegelijkertijd zal er altijd iemand zijn om je te helpen en ondersteunen.

Onze families staan erom bekend dat ze er alles aan doen om onze studenten zich op hun gemak te laten voelen.

Prijzen

Een Semester: 76,434 CNY

Twee Semesters: 124,501 CNY

Inclusief

 • Lesgeld en plaatsing op de internationale afdeling van de middelbare school
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Accommodatie bij een gastgezin
 • 24/7 ondersteuning van het LTL team
 • Voogdij
 • Visumuitnodigingen
 • Oriëntatiedag bij LTL Mandarin School Beijing

Bijkomende kosten

 • Schooluniform: 1,100 CNY
 • Boeken: +/- 250 CNY
 • Schoolreisjes naar Xian, de Chinese Muur en andere locaties: 1,000 – 3,000 CNY
 • Verzekering
 • Vluchten
 • Zakgeld

Accommodatie

Accommodatie is al bij de prijs inbegrepen. Je zal bij een Chinees gezin wonen in een gedeelde kamer, op maximaal 45 minuten reizen van de middelbare school. De prijs is inclusief WiFi, airconditioning, verwarming en alle andere rekeningen.

Upgrade eigen slaapkamer: 15,000 CNY/semester

Mogelijke extra’s

 • Voorbereidingsmaand Chinees (4 weken, 20 uur/week): 8,528 CNY
 • Voorbereidingsmaand Chinees Gastgezin (privé kamer): 10,388 CNY
 • Privélessen Chinees in het weekend: 17,544 CNY (80 uur) of 9,216 CNY (40 uur)

Data

Seizoen Startdata Einddata
Voorjaarssemester 14 Februari 2020 10 juli 2020
Najaarssemester 31 Augustus 2020 3 Februari 2021
Voorjaarssemester 4 Maart 2021 9 Juli 2021

Let op: kleine wijzigingen in de data zijn mogelijk, aangezien het Ministerie van Onderwijs de startdata soms met een paar dagen verschuift.

Veelgestelde Vragen

Wat moet ik doen als ik heimwee heb?

Hoewel iedereen zijn thuis soms mist, is heimwee verbazingwekkend genoeg nooit echt een probleem geweest bij deelnemers aan het Chinese High School programma. Beijing is een geweldige stad en als je er eenmaal bent wil je niet meer weg.

De eerste twee weken in China kunnen echter wel behoorlijk uitdagend zijn. Het eten is anders, niemand spreekt Engels, Beijing is een erg grote stad en ruikt vaak zelfs anders dan je gewend bent. Gedurende deze tijd hebben de meeste leerlingen veel ondersteuning nodig van ons team, zowel met praktische zaken als emotioneel. We staan altijd voor je klaar, wat je ook nodig hebt. Dit is het geweldige aan het LTL team in Beijing. We zien elkaar regelmatig voor schoolactiviteiten, uitjes en etentjes terwijl je op de middelbare school zit en nog meer als je een voorbereidende cursus Mandarijn doet in Beijing voordat je op de middelbare school start.

Wat kan ik doen tijdens de Chinees Nieuwjaar Vakantie?

Dat is aan jou om te besluiten. De data van het Chinese Nieuwjaar zijn elk jaar anders, maar het is meestal eind januari of begin februari. Veel van onze High School leerlingen vliegen tijdens de vakantie naar huis om hun ouders te zien. Je kan ook bij je gastgezin blijven en de traditionele Nieuwjaarsvieringen in Beijing meemaken, of je ouders kunnen je in China komen opzoeken, zodat je samen een paar weken door het land kunt reizen.

Kunnen mijn ouders me komen bezoeken?

Ja, natuurlijk. Je ouders kunnen je op elk moment opzoeken in China. We kunnen ze ook helpen met hun visumuitnodigingen en het organiseren van de reis.

Kan ik naar huis tijdens de Chinees Nieuwjaar Vakantie?

Ja, dat kan.

Bij wie kan ik terecht als ik een probleem heb?

Bij ons natuurlijk. Naast je middelbare school, zal je ook onderdeel uitmaken van de LTL gemeenschap hier en we organiseren elke week activiteiten, etentjes en uitjes. We zullen elkaar regelmatig zien, maar als je een probleem hebt kan je ons ook bellen of langs komen op ons kantoor. Met veel problemen zullen we je kunnen helpen tijdens een kop thee op ons kantoor, maar voor noodgevallen bieden we natuurlijk ook 24/7 ondersteuning.

Hoeveel Mandarijn zal ik leren?

Hoewel dit natuurlijk per persoon verschil, spreken de meeste deelnemers aan het Chinese High School programma na een jaar vloeiend Mandarijn. Wat zeker zal helpen is een voorbereidende cursus Mandarijn in Beijing – hoe langer hoe beter. Wanneer je eenmaal op de middelbare school zit, zullen al je klasgenoten Chinees zijn en zal je elke dag Mandarijn spreken. Je zal ook snel ontdekken dat er buiten de toeristen- en expatgebieden heel weinig mensen zijn die Engels spreken en je dus zo’n beetje de hele tijd Mandarijn met mensen zal spreken. Je zal zien dat Mandarijn leren helemaal niet zo moeilijk is als veel mensen denken. Als je je intonatie onder controle hebt en weet hoe de Chinese tekens werken, dan is de Chinese grammatica zelfs behoorlijk makkelijk.

Hoe meld ik me aan?

We doen dit al vele jaren en het proces is makkelijker dan de meeste mensen denken. Stuur ons een berichtje om ons te laten weten wie je bent, wanneer je naar China wilt komen en welke vragen je eventueel nog hebt. We zullen dan een WhatsApp of telefoongesprek met jou en je ouders inplannen om samen door het programma heen te lopen en je wat beter te leren kennen. Hierna kunnen jij en je ouders het registratieformulier invullen, zullen we je aanmelden voor het programma, kan je je visum aanvragen, je vlucht boeken en ben je onderweg naar China.

Welke lessen worden in het Chinees gegeven en welke in het Engels?

Literatuur, geschiedenis, aardrijkskunde en politiek worden in het Chinees gegeven. Wiskunde, natuurkunde en scheikunde worden zowel in het Chinees als het Engels gegeven. Hoewel de meeste van je klasgenoten Engels kunnen spreken, zijn het wel Chinezen en zal er het grootste gedeelte van de tijd Mandarijn gesproken worden.

Hoe houden Chinese middelbare scholieren in China online contact?

Voornamelijk via China’s meest populaire berichtenplatform: WeChat. De software lijkt een beetje op een combinatie van Facebook, Instagram en WhatsApp in een. Je hebt sowieso een WeChat account nodig terwijl je woont en naar school gaat in China. Voor de drie eerdergenoemde apps heb je een VPN nodig.

Gerelateerde Programma's

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?