Overzicht

Je moet met een hoop dingen rekening houden wanneer je de stap te neemt om naar Azië te komen en Chinees te leren in China. Wij vinden het belangrijk dat de overgang zo soepel mogelijk voor je verloopt.

Daarom bieden we diverse diensten aan om je hierbij te helpen. Je ontkomt er niet aan om cultuurschok te ervaren in China, maar het kan een stuk makkelijker gemaakt worden wanneer je een opgeladen OV-kaart en SIM-kaart hebt.

Deze zaken regelen wanneer je alleen en nieuw in China bent kan lastig zijn. Maar met de ondersteuning van de LTL medewerkers is dat niet nodig!

We kennen China, we weten hoe dingen werken en we zijn er om je te helpen. Hieronder vind je de diensten die we aanbieden om je overgang naar China zo soepel en comfortabel mogelijk te maken.

Docente Sofia en Docent Alwin met hun studenten

Standaard Overlevingspakket

Ons standaard overlevingspakket voor Beijing bevat het volgende:

 • SIM-kaart met data en belminuten – Je krijgt 700MB data en 50 belminuten. Wanneer je moet opwaarderen kunnen we je uitleggen hoe je dat doet.
 • Ophaalservice vanaf het vliegveld of treinstation – Wanneer je arriveert in Beijing staan we voor je klaar zodat je geen stress hebt om met het openbaar vervoer te gaan.
 • OV-kaart – Je kaart kan in de bus en metro gebruikt worden en is opgewaardeerde met ongeveer 20/25 ritjes.
 • Bankrekening openen – Het hebben van een Chinese bankpas is erg handig, aangezien veel dingen zonder contant geld worden afgehandeld. Veel Chinese banken laten kortstondige bezoekers echter geen bankrekening meer openen. We zullen je laten weten welke bank op dit moment het beste beleid heeft en daar samen met je naartoe gaan om je te helpen met het aanvragen van je bankrekening. We kunnen je vervolgens helpen om je pas te koppelen aan mobiele apps, wat betalen in China een stuk makkelijker maakt.
 • Registreren bij de politie – Buitenlanders moeten zich registreren bij de politie wanneer ze aankomen bij hun accommodatie. We zullen je hiermee helpen.
 • Gratis fiets – Je krijg voor je gehele verblijf in Beijing een gratis fiets van LTL, of we helpen je met de aanmelding en borg voor een van de populaire fiets-deel apps in Beijing.
 • Beijing kaart – Traditionele toeristenkaart.
 • Serve the People tas – Gebruikt door generaties Chinezen. Groot genoeg, maar nog steeds makkelijk te gebruiken. Ideaal om je boeken en andere studiematerialen mee naar school te nemen.
 • Gratis locker.
 • Gratis gepersonaliseerde koffiemok.

Let op – Het Standaard Overlevingspakket is inbegrepen bij onze intensieve cursus Chinees in Chengde en het combinatie van steden programma.

Kosten voor het Standaard Overlevingspakket – 1815 CNY

Comfort Overlevingspakket

Ons comfort pakket bevat alles wat er in het standaard pakket zit, plus deze extra’s:

 • Massage – Ontspan met onze full body of voetmassage
 • Internationaal Ziekenhuis VIP-kaart – Ontvang voorrang bij een Engels sprekend ziekenhuis in Beijing
 • Sportschool lidmaatschap – Er zit een sportschool direct naast onze school. Haal alles uit deze gunstige locatie en de faciliteiten met het lidmaatschap van één maand
Kosten voor het Comfort Overlevingspakket – 2915 CNY

Losse Ophaalservice

LTL Ophaalservice - Arriveer comfortabel bij je accommodatie
LTL Ophaalservice – Arriveer comfortabel bij je accommodatie

Het is ook mogelijk om enkel de ophaalservice vanaf het vliegveld of treinstation af te nemen.

 • Je wordt vanaf het vliegveld of treinstation direct naar je accommodatie gebracht
 • Je hoeft geen enkele andere manier van vervoer te nemen
 • Geen gedoe met openbaar vervoer
 • Snelle en efficiënte service om je te helpen
 • Arriveer direct bij je accommodatie in Beijing
 • Beschikbaar voor alle vliegveld aankomsthallen en treinstations

Zoals altijd bij LTL zijn er geen extra kosten wanneer je ’s avonds laat of in het weekend arriveert. Voor een soepele ervaring adviseren we je wel om op de zondag voordat je lessen starten tussen 10.00 uur en 17.00 uur te arriveren in China.

Kosten voor de Ophaalservice – 300 CNY

Beijing Verbindingspakket

Ons verbindingspakket is erop gericht om je te helpen om zo snel mogelijk vrienden te maken. We adviseren onze studenten altijd om zo veel mogelijk vrienden te worden met Chinezen, vooral met degenen die geen Engels spreken. In de praktijk is het echter veel gemakkelijker om vrienden te worden met andere buitenlanders.

Je zal gekoppeld worden aan iemand die dezelfde interesses en hobby’s heeft als jij. Hierdoor krijg je een voorsprong zodra je in Beijing arriveert. Hierna zal je genoeg nieuwe vrienden ontmoeten.

Persoonlijke Studentenambassadeur

We koppelen je aan iemand gebaseerd op gezamenlijke interesses en hobby’s. Je krijgt de kans om samen Beijing te ontdekken en Chinese vrienden te maken in plaats van dat je alleen maar met andere internationale studenten omgaat en in de “expat bubble” blijft hangen.

Persoonlijke Chinese Taaluitwisselingspartner

Je taaluitwisselingspartner zal jou helpen met je Chinees terwijl jij hem of haar helpt. Je zal zeker praten over je thuisland, culturele verschillen, eten en nog veel meer onderwerpen. Het leuke aan het ontmoeten van mensen van over de hele wereld is de verhalen die je elkaar te vertellen hebt. Je zal ook veel van je taaluitwisselingspartner leren over de Chinese taal en cultuur.

Kosten voor het Verbindingspakket – 900 CNY

Met het verbindingspakket zoeken en stellen we je voor aan mensen met wie we denken dat je goed op zal kunnen vinden. De vriendschap zal je zelf moeten ontwikkelen en hoewel we denken dat jullie bij elkaar zullen passen kan niemand dit garanderen. Vriendschappen en connecties zijn niet “te koop” en moet je zelf opbouwen. Het doel van het verbindingspakket is om het makkelijker voor je te maken om dit proces op te starten, wat voor veel van onze studenten goed werkt en heeft geleid tot vele levenslange vriendschappen en snellere taalontwikkeling voor de deelnemers.

Veelgestelde Vragen

OVERLEVINGSPAKKET - Hoe vind ik mijn chauffeur op het vliegveld?

Wanneer je in Beijing aankomt ben je waarschijnlijk vermoeid van een lange vlucht. Gelukkig zal onze chauffeur klaar staan om je op te vangen. Wanneer je uit het vliegtuig gestapt bent, door de douane bent gegaan en je bagage hebt opgehaald, kom je in de aankomsthal waar je chauffeur op je wacht met een naambordje. Het kan zijn dat er veel mensen staan, maar maak je geen zorgen als je je chauffeur niet direct ziet staan. Hij zal naar je op zoek zijn en heeft een goed idee wie hij moet hebben!

OVERLEVINGSPAKKET - Wat moet ik meenemen op mijn eerste schooldag?

Al je lesmaterialen zal je op school ontvangen, dus je hoeft alleen jezelf en je paspoort mee te nemen. Al het andere, zoals je eigen laptop, studiematerialen of schriften mag je natuurlijk wel meenemen als je dat wil!

VERBINDINGSPAKKET - Hoe ontmoet ik mijn studentenambassadeur en taaluitwisselingspartner?

We zullen je uitnodigen voor een gezamenlijk etentje met je studentenambassadeur en taaluitwisselingspartner zodat jullie elkaar kunnen leren kennen en vanuit daar jullie volgende activiteiten kunnen plannen.

VERBINDINGSPAKKET - Waarom twee mensen?

We zullen beiden uitkiezen op hun achtergrond, leeftijd en interesses, zodat jullie iets gezamenlijks hebben om over te praten. Maar het is natuurlijk nooit te voorspellen hoe goed je overweg kan met iemand. Met twee personen is er een grotere kans dat je een vriend voor het leven maakt.

VERBINDINGSPAKKET - Wie zijn de twee personen?

Dit zal afhangen van wie we denken dat er bij je zal passen. Het kunnen studenten van de lokale universiteit zijn die graag buitenlandse vrienden willen maken, young professionals die een internationale zienswijze willen ontwikkelen, of gewoon iemand die het leuk vind om nieuwe mensen te ontmoeten. Wij zullen de juiste personen voor je kiezen.

VERBINDINGSPAKKET - Kunnen jullie garanderen dat we vrienden zullen worden?

Nee, dat kan natuurlijk niet. We kunnen je in contact brengen met de juiste mensen in de juiste setting, maar uiteindelijk zullen jullie samen de vriendschap moeten opbouwen. Het is een uitdaging om lokale vrienden te maken in een land met zo’n andere cultuur als China, maar het is ook een geweldige manier om Chinees te leren. Voor meer advies over het leren van Mandarijn kan je een kijkje nemen in onse-book Chinees.

Gerelateerde pagina's

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Hans Gellner
  Hans Gellner , LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?