Services

Dankzij onze jarenlange ervaring in China, weten we hoe lastig het voor nieuwe studenten kan zijn om te wennen. De culturele verschillen zijn groot, de taal is onherkenbaar en er zijn overal waar je kijkt mensen.

We zijn hier allemaal ooit als nieuweling gekomen en weten daarom met welke problemen je worstelt. Het regelen van een bankrekening, mobiele telefoon en reizen met het openbaar vervoer is altijd een uitdaging in het buitenland, maar zeker in China door het taalverschil.

We hebben op basis hiervan een aantal verschillende pakketten samengesteld om je eerste week zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Onderstaande pakketten helpen je op weg wanneer je net bent aangekomen in China.

Standaard Overlevingspakket

We hebben het Standaard Overlevingspakket samengesteld om je een aantal essentiële zaken aan te bieden die je eerste dagen in China zo comfortabel mogelijk maken. Je ontvangt het volgende met het Standaard Overlevingspakket:

 • Ophaalservice vanaf het vliegveld of treinstation – Geen gedoe met het openbaar vervoer om van het vliegveld naar je accommodatie te komen. Wij doen het werk voor je en brengen je rechtstreeks naar je nieuwe adres.
 • OV-kaart – Je kaart kan gebruikt worden voor de bus en metro van Shanghai. We zorgen dat er voldoende saldo op staat voor 20/25 ritjes.
 • SIM-kaart– Ook deze komt met een opgewaardeerd saldo: 700MB data en 50 belminuten. Laat het ons op school weten als je meer data of belminuten nodig hebt.
 • Politieregistratie – Alle buitenlanders moeten zich volgens de Chinese wet registreren bij aankomst bij hun accommodatie. We zullen je hierbij helpen.
 • VPN oplossing – Facebook, Twitter, YouTube, Google en andere sites zijn geblokkeerd in China. We helpen je met het regelen van een oplossing, zodat je deze andere websites kan bezoeken.
 • Bankrekening openen – Een bankpas hebben is erg gemakkelijk in China, aangezien veel dingen zonder contant geld worden afgehandeld. Veel Chinese banken laten kortstondige bezoekers echter geen bankrekening meer openen. We zullen je laten weten welke bank op dit moment het beste beleid heeft en daar samen met je naartoe gaan om je te helpen met het aanvragen van je bankrekening. We kunnen je vervolgens helpen om je pas te koppelen aan mobiele apps, wat betalen in China een stuk makkelijker maakt.
 • Fietsverhuur – Ofo, Mobike en Bluegogo. Enorm populair in China.
 • Shanghai kaart – Traditionele toeristenkaart.
 • Serve the People tas – Gebruikt door generaties Chinezen. Groot genoeg, maar nog steeds makkelijk te gebruiken. Ideaal om je boeken en andere studiematerialen mee naar school te nemen.
Kosten voor het Standaard Overlevingspakket – 1815 CNY

Comfort Overlevingspakket

Verwijder de spanning van een jetlag
Verwijder de spanning van een jetlag

Voor net dat beetje extra comfort hebben we een upgrade van het Standaard Overlevingspakket gemaakt. Het Comfort Overlevingspakket bevat onderstaande extra zaken:

 • Sportschool lidmaatschap – We hebben het geluk dat er een sportschool met zwembad en basketbalveld vlak naast de school zit. Met onze upgrade kan je een maand lang van deze faciliteiten gebruik maken.
 • Ziekenhuis VIP-kaart – Voorrang bij een internationaal ziekenhuis in Shanghai. De medewerkers van het ziekenhuis spreken Engels.
 • Massage– Je hebt waarschijnlijk last van een jetlag als je in China aankomt. Een ontspannende voetmassage of full body massage bij het Chinese Medicine Massage Centre zal hier zeker bij helpen.
Kosten voor het Comfort Overlevingspakket – 2915 CNY

Losse Ophaalservice

Wanneer je in een nieuw land aankomst zit je nog altijd met de vraag hoe je bij je accommodatie komt. Dit kan bijna net zoveel gedoe zijn als de vlucht zelf. We zorgen ervoor dat je direct van het vliegveld naar je accommodatie gebracht wordt.

Je hoef niet te onderhandelen met lokale taxichauffeurs of het metrosysteem uit te vogelen, stap gewoon in bij onze chauffeur en arriveer veilig en snel bij je nieuwe huis.

 • Ontmoet je privéchauffeur bij de aankomsthal
 • Wordt rechtstreeks naar je accommodatie gebracht
 • Service beschikbaar vanaf
  • Shanghai Hongqiao International Airport
  • Shanghai Pudong International Airport
  • Shanghai Railway Station
  • Shanghai Hongqiao Railway Station
  • Shanghai South Railway Station
 • Als je een van bovenstaande overlevingspakketten koopt, dan zit deze ophaalservice daar al bij inbegrepen.
Kosten voor de Ophaalservice – 350 CNY

Shanghai Verbindingspakket

Door het ontmoeten van Chinese vrienden sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen heb je een nieuwe vriend erbij, maar je kan ook je Mandarijn oefenen. Het lastige is dat veel buitenlanders zich wenden tot andere buitenlanders om nieuwe vrienden te maken, omdat hier geen taalbarrière bestaat.

Ons verbindingspakket maakt het makkelijker om Chinese vrienden te maken, omdat we je direct aan het begin van je verblijf in contact brengen met twee potentiële Chinese vrienden: een studentenambassadeur en een taaluitwisselingspartner. Via hen krijg je de kans om nog veel meer nieuwe mensen te ontmoeten.

Taaluitwisselingspartner – Een geweldige kans om talen, verhalen, culturele verschillen en nog veel meer uit te wisselen. Je zal altijd iets hebben om over te praten.

Persoonlijke Studentenambassadeur – Een vriend met wie je Shanghai kan ontdekken. We zoeken iemand uit met vergelijkbare hobby’s en interesses. Er zijn enorm veel dingen die je samen kan doen en nieuwe vrienden die je kan ontmoeten.

Kosten voor het Verbindingspakket – 900 CNY

 

We zullen je voorstellen aan twee mensen waarvan we denken dat je goed met ze zal kunnen opschieten. De vriendschap en persoonlijke connectie moet je uiteraard zelf opbouwen, aangezien die niet “gekocht” kan worden. Het verbindingspakket geeft je echter wel een goede start en heeft voor veel van onze studenten geleid tot levenslange vriendschappen en een snellere Chinese taalontwikkeling.

Veelgestelde Vragen

OVERLEVINGSPAKKET - Hoe ontmoet ik mijn chauffeur op het vliegveld?

Ondanks de grootte van het vliegveld hoef je je nergens zorgen om te maken! Wanneer je in de aankomsthal komt zijn er waarschijnlijk veel Chinese mensen. Gelukkig is onze chauffeur goed voorbereid; hij weet hoe je eruit ziet en heeft een bordje met je naam erop. Je zal binnen de kortste keren in de auto zitten.

OVERLEVINGSPAKKET - Wat moet ik meenemen op mijn eerste schooldag?

Het enige wat je echt moet meenemen, behalve jezelf, is je paspoort. Al het andere, zoals je laptop, eigen studiematerialen, snacks of lunch, mag je natuurlijk ook meenemen. Vergeet niet dat al je studiematerialen geregeld worden door LTL, dus dat het niet nodig is om deze zelf mee te nemen.

VERBINDINGSPAKKET - Wanneer ontmoet ik mijn taaluitwisselingspartner en studentenambassadeur?

We zullen je uitnodigen voor een etentje met je taaluitwisselingspartner en studentenambassadeur aan het begin van je verblijf in China. Je kan elkaar hier leren kennen en wat activiteiten plannen.

VERBINDINGSPAKKET - Waarom zijn er twee mensen om te ontmoeten?

We kiezen beide personen uit op basis van hun achtergrond, leeftijd en interesses. Hoe goed je klikt met een persoon hangt echter van jullie zelf af. Met twee mensen is de kans groter dat je iemand vind met wie je goed overweg kan.

VERBINDINGSPAKKET - Wie zijn de twee personen die ik zal ontmoeten?

Dit hangt af van met wie we denken dat je goed overweg zal kunnen. Het kunnen studenten van de lokale universiteit zijn die vrienden willen worden met buitenlanders. Het kan ook een young professional zijn of een van onze eigen vrienden die het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten.

VERBINDINGSPAKKET - Kunnen jullie een goede vriendschap garanderen?

Je zal begrijpen dat we dat niet kunnen. We bieden je de juiste contacten, personen en setting, maar uiteindelijk moeten jullie samen de vriendschap opbouwen. Het is lastig om lokale vrienden te maken in China, maar het is zeker niet onmogelijk en het is een goede manier om Mandarijn te leren in een sociale omgeving. Voor meer advies over hoe je buiten het klaslokaal Chinees kan leren, kan je een kijkje nemen in ons e-book.

Related Pages

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Hans Gellner
  Hans Gellner , LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?