Overzicht

Ben je klaar voor het avontuur van je leven en de kans om een nieuwe cultuur te leren kennen? Spreek je vloeiend Engels en ben je minstens 18 jaar oud? Dan kom je in aanmerking voor het LTL Stage in China Programma. De lengte van de stage ligt tussen de 1 en 6 maanden, en hoewel het handig is als je Mandarijn spreekt, is het niet verplicht.

Laat LTL je stage organiseren en je hoeft je nergens meer zorgen om te maken. LTL biedt je ondersteuning, niet alleen tijdens het voortraject, maar ook gedurende je stageperiode, aangezien onze studentenbegeleider 24/7 bereikbaar is om je te helpen.

We zijn ervan overtuigd dat we de juiste stageplek voor je kunnen vinden en bieden je ook comfortabele accommodatie op geweldige locaties en een goed gevulde sociale kalender. Alles wat je nodig hebt om het meeste te halen uit je stage in China. LTL biedt stageprogramma’s in Beijing en Shanghai.

 • Waarom Stage Lopen in China

  Vooruitstrevend - In het hart van de groeiende wereldeconomie
  Mix - Oude cultuur en moderne architectuur
  Val op - China staat indrukwekkend op ieder's CV!
  Ontdek - Ongelofelijk werelderfgoed om te ontdekken
  Studeer - Kans om Mandarijn te leren in China

 • Waarom voor LTL Kiezen

  Keuze - We bieden diverse stages in veel verschillende vakgebieden
  Comfortabel - Inclusief accommodatie en ophaalservice vanaf het vliegveld
  Ondersteuning - Goede service zowel binnen als buiten China
  LTL Familie - Onze eigen internationale studentengemeenschap
  Uitjes - Veel (meestal gratis!) dagtripjes en excursies om bij te wonen

De LTL Stage in China

Stage lopen in China is een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt. Je doet waardevolle internationale werkervaring op, krijgt de kans om een geweldige oude cultuur te ontdekken en maakt nieuwe internationale vrienden.

Stap 1 – Meld je aan

Stuur ons een e=mail met de functie, het vakgebied, de locatie en de data waar je naar op zoek bent, stel alle vragen die je hebt en besluit welk programma je wilt volgen.

Stap 2 – Organiseer

LTL organiseert Skype interviews met geschikte bedrijven totdat je een stageplaats vindt. Ontvang het getekende contract, visa documenten en voorbereidende informatie.

Stap 3 – Arriveer

Wordt opgehaald van het vliegveld en kom naar het LTL welkomstontbijt. Word onderdeel van de LTL stagiair(e)gemeenschap voor evenementen, drankjes, activiteiten en ondersteuning wanneer je het nodig hebt.

Opties en Prijzen

LTL biedt twee verschillende stageprogramma’s in China. Ons Stage en Accommodatie programma is beschikbaar voor stage’s van vier weken of langer en is inclusief accommodatie en ondersteuning. Ons Stage Semester programma duurt minimaal 16 weken en maximaal 22 weken, en is inclusief vier weken accommodatie en een intensieve taalcursus van vier weken. Hieronder vind je meer details en prijzen.

Optie 1: Stage en Accommodatie

Deze optie biedt je flexibiliteit en gemak. We helpen je met het vinden van een stage van minimaal vier weken en maximaal een jaar, Het programma is inclusief:

 • Regelen van een stageplaats bij een bedrijf in Beijing of Shanghai
 • Accommodatie in een gedeeld appartement (kleine kamer) gedurende je volledige verblijf
 • Ophaalservice vanaf het vliegveld in Beijing of Shanghai
 • Dag en nacht ondersteuning in China
 • Hulp bij het aanvragen van je visum
 • Internationale sociale gemeenschap
 • Een gratis wekelijks uitje, georganiseerd door LTL

Je zal verblijven in de kleine kamer van een gedeeld appartement. Onze gedeelde appartementen in Beijing liggen naast de Communications University, slechts een paar metrohaltes verwijderd van het Central Business District. Ook in Shanghai hebben de appartementen een zeer gunstige locatie. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig, en je kan gebruik maken van de gedeelde badkamer. Je deelt het appartement met Chinese studenten en misschien ook een buitenlandse student of stagiair(e). De faciliteiten in de keuken zijn beperkt (enkel een koelkast en magnetron), maar er zijn veel zeer goedkope lokale restaurants binnen een paar minuten lopen. WiFi en rekeningen zijn bij de prijs inbegrepen.

Duur % KORTING Stage & Klein Standaard Appartement
1 maand 0% 16,105
2 maanden -31% 22,115
3 maanden -41% 28,515
4 maanden -47% 34,915
5 maanden -49% 41,315
6 maanden -51% 47,715
extra -60% 6,400/maand

Upgrades

Het is mogelijk om het Stage en Accommodatie programma te upgraden, door een andere accommodatie te kiezen of door Chinese lessen toe te voegen.

Optie 2: Stage Semester

internship-in-china

Het Stage Semester programma duurt minimaal 16 weken. Je start je avontuur in China met vier weken intensieve lessen Chinees op onze taalschool in Beijing of Shanghai. Accommodatie is inbegrepen voor deze vier weken, waarbij je verblijft bij een Chinees gastgezin (ideaal voor diegenen die de lokale Chinese cultuur willen ervaren en hun taalvaardigheid snel willen verbeteren) of in onze gedeelde appartementen (een budget optie die perfect is voor diegenen die meer vrijheid willen).

De Chinese lessen vinden plaats in de vorm van groepslessen met maximaal zes studenten. Je krijgt vier uur les per dag van maandag tot en met vrijdag en wordt in een groep ingedeeld op basis van je niveau. Deze lessen zijn een mooie manier om nieuwe vrienden te maken in de stad, deel te nemen aan de LTL activiteiten en natuurlijk je Mandarijn op niveau te brengen om je te helpen zelfstandig te zijn in China. Aan het einde van de vier lesweken ben je in staat om je weg te vinden in de metro, de weg te vragen en eten te bestellen in een restaurant.

Na afloop van je taallessen helpt LTL je zonder extra kosten bij het vinden van je eigen accommodatie voor de rest van je verblijf in China. Als je in je huidige gastgezin/appartement wil blijven wonen, dan kan dit ook geregeld worden als je het ons van te voren laat weten. Je stage begint nu, maar je tijd bij LTL eindigt niet. Gedurende je stageperiode krijg je nog zes uur groepslessen per week (twee uur per les, drie keer per week) buiten kantooruren. Deze lessen helpen je om je Mandarijn op niveau te houden. Als er geen groepslessen beschikbaar zijn voor jouw niveau of op tijden die passen binnen je stagerooster, dan zal LTL je twee uur per week privélessen aanbieden op je school, kantoor of thuis.

Dit is het perfecte stageprogramma voor diegenen die werkervaring willen combineren met het leren van een nieuwe taal en die veel lokale en internationale vrienden willen maken. Het volgende is inbegrepen:

 • Ophaalservice vanaf het vliegveld wanneer je aankomt in China
 • Vier weken taalles op onze school in Beijing of Shanghai met accommodatie inbegrepen
 • Een vooraf door jou goedgekeurde stage bij een bedrijf in Beijing of Shanghai
 • Parttime Chinese lessen gedurende je volledige stageperiode
 • Hulp bij het vinden van accommodatie voor tijdens je stage
 • Dag en nacht ondersteuning in China
 • Assistentie bij het aanvragen van een visum
 • Het LTL sociale leven – word onderdeel van de familie
 • Wekelijks evenement of uitje, georganiseerd door de school
Duur Stage & Kleine kamer met gedeelde badkamer Stage & Grote kamer met eigen badkamer Stage & Gastgezin incl. ontbijt en diner
4 maanden 21,204 23,304 26,876
5 maanden 22,644 24,744 28,316
6 maanden 24,804 26,904 30,476
7 maanden 26,244 28,344 31,916
extra week 360 360 360

Let op: Een maand = vier weken. Andere verblijfsduren beschikbaar.

Vanwege de hogere huurprijzen, geldt er in Shanghai een toeslag van 150 CNY per week op de gedeelde appartementen.

Elk programma is inclusief 1 maand fulltime Chinese lessen, gevolgd door een stage en parttime Chinese lessen.

Veelgestelde Vragen

Kan ik een vakantie nemen?

Dat hangt volledig af van hoe lang je blijft en wat het beleid van je stagebedrijf is. Soms kan het wel en soms kan het niet. Dit is een vraag die je tijdens je sollicitatiegesprek moet stellen.

Krijg ik betaald tijdens mijn stage in China?

Ook dit hangt af van het bedrijf en de stage die je doet. Sommige bedrijven zullen je een vast maandbedrag of een onkostenvergoeding aanbieden. Andere stages zijn onbetaald. Vraag dit tijdens je sollicitatiegesprek, zodat beide partijen weten wat de verwachtingen zijn.

Raden jullie het aan om een Chinese taalcursus te boeken?

Ja, maar het is aan jou om te besluiten. Chinees leren in China is een geweldige manier om je CV een boost te geven. Het zal je dagelijkse leven in China ook een stuk comfortabeler maken. Je zal tijdens voor je stage geen Chinees nodig hebben, maar het maakt het wel degelijk makkelijker om bijvoorbeeld de weg te vragen, je beltegoed op te laden of te gaan winkelen.

Ben ik verzekerd van een stageplek?

Iedere sollicitant is anders, maar we hebben meer dan tien jaar ervaring met het regelen van stageplaatsen en het lukt ons altijd om een plekje voor mensen te vinden.

In welk vakgebied kan ik het beste werken?

Er is in China genoeg keuze uit stages in verschillende vakgebieden zoals sales, marketing, tech, juridisch, engineering, horeca, medisch, vertalen, onderwijs, IT, import/export, sport en nog veel meer. Het land is ongelofelijk dynamisch met veel mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen.

Stage Locatie

 • Stage in Beijing

  Stageprogramma

  Laat LTL Mandarin School je helpen bij het regelen van de perfecte stage in Beijing. Er is keuze uit veel vakgebieden en we zullen het perfecte programma voor je samenstellen. Kom naar Beijing en zet de volgende stap in je carrière!

  Meer informatie

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Alexander Krasnov
  Alexander Krasnov, LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?