Overzicht

Met het LTL Stage in Beijing programma zal je werken als stagiair(e) bij een bedrijf in Beijing. Er is een ruime keuze aan bedrijven om stage bij te lopen, van snelgroeiende tech start-ups tot grote multinationals. Je kan je stage in Beijing combineren met het leren van Chinees voordat je aan je stage begint, extra lessen Mandarijn tijdens je stage, of je leert helemaal geen Mandarijn. Voor je accommodatie heb je de keuze uit een gastgezin of gedeelde appartementen, of je regelt je eigen accommodatie. Welk programma je ook boekt, je zal vanaf dag één onderdeel uitmaken van de LTL Beijing stagiair(e)- en studentengemeenschap en snel vrienden maken.

Beijing Central Business District bij nacht

Je zal gedurende je volledige stage in Beijing ondersteuning krijgen van het LTL team. Als je ook open staat voor een stage in een andere stad in China, neem dan een kijkje op onze pagina’s over stages in China of stages in Shanghai.

 • De Stages

  De Stages

  Team - Word onderdeel van een team en maak snel vrienden
  Werkervaring - Werk aan echte projecten en doe werkervaring op
  Internationaal - Ontmoet mensen van over de hele wereld
  Avontuur - Ontdek de Chinese bedrijfscultuur

 • De Bedrijven

  De Bedrijven

  Formaat - Stages worden aangeboden door zowel grote als kleine bedrijven
  Vakgebied - Kies uit marketing, medisch, sport, media en nog veel meer
  Keuze - Besluit of je voor een internationaal of lokaal Chinees bedrijf wil werken
  Snelgroeiend - Beijing’s economie ontwikkelt zich erg snel

 • Alles Geregeld

  Alles Geregeld

  Sollicitatiegesprekken - Worden door LTL voor je gepland
  Gemakkelijk - Accommodatie, visa, Mandarijn lessen, vliegveld ophaalservice
  LTL Ondersteuning - Van verzekering en vluchten tot het dagelijkse leven in Beijing
  Noodgevallen - Als je ons nodig hebt zijn we 24/7 beschikbaar

 • Maak Vrienden

  Maak Vrienden

  Vrienden - Makkelijk om andere stagiair(e)s te ontmoeten door de LTL gemeenschap
  Gezellig - Borrelen op vrijdag, weekendtripjes en bezienswaardigheden bezoeken
  Stagiair(e)gemeenschap - Allemaal jong en nieuw in China
  Internationaal - LTL stagiair(e)s komen van over de hele wereld

Stages in Beijing

Stage lopen in Beijing en werken in het buitenland is niet alleen maar een geweldige manier om je CV een boost te geven, maar het is ook nog eens erg leuk. Je doet waardevolle werkervaring op en ontdekt de hoofdstad van China, met haar 5000 jaar oude geschiedenis en fascinerende cultuur. Je zal vrienden maken van over de hele wereld, het ongelofelijke nachtleven van Beijing in duiken en een van de snelst groeiende en veranderende landen ter wereld ontdekken.

Stages duren één tot zes maanden en geven je werkervaring in een vakgebied naar keuze. Je wordt door je stagebedrijf al werkende getraind. Mandarijn is niet nodig om deel te nemen aan het stageprogramma, maar je moet wel vloeiend Engels kunnen spreken en open staan voor een totaal andere bedrijfscultuur. Bedrijven in Beijing hebben meestal een 40-urige werkweek, met de vrije dagen op zaterdag en zondag. Tijdens je stage zal je onderdeel uitmaken van de LTL stagiair(e)- en studentengemeenschap en volledige toegang hebben tot alle LTL evenementen, ondersteuning en onze populaire vrijdagmiddagborrels.

De Bedrijven

Gebaseerd op de kwalificaties van de sollicitant en de functie-eisen, plaatsen we stagiair(e)s in een breed spectrum aan bedrijven, van multinationals zoals Daimler Benz of Microsoft tot aan kleine en snelgroeiende start-ups die van plan zijn om de wereld te veroveren. De stageplaatsen variëren van werken in een kliniek met internationale dokters tot werken op de marketingafdeling van een Chinees bedrijf. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De Sollicitatieprocedure

Als eerste is het belangrijk dat je ons een e-mail stuurt waarin je ons laat weten waar je naar op zoek bent en ons iets meer over jezelf vertelt. Je ontvangt binnen een werkdag een antwoord van je persoonlijke stagebegeleider. De volgende stap is een Skype of WhatsApp gesprek met je stagebegeleider, waarin we je CV, de verschillende stagemogelijkheden, accommodatie, visums en Chinese lessen met je bespreken. Vervolgens leg je de data en programmaopties vast door je in te schrijven voor het Stage in Beijing programma. Je stagebegeleider zal vervolgens sollicitatiegesprekken via Skype inplannen met geschikte bedrijven, totdat we de juiste stage voor je hebben gevonden. Hierna ontvang je je contract, visum uitnodiging, accommodatiedetails en kan je je vlucht boeken. Je bent klaar om naar China te vliegen en je stage te beginnen!

Prijzen

Duur % KORTING Stage & Kleine Kamer
1 maand 0% 16,105
2 maanden -31% 22,115
3 maanden -41% 28,515
4 maanden -46% 34,915
5 maanden -49% 41,315
6 maanden -51% 47,715
extra -60% 6,400/maand

Een maand staat gelijk aan vier weken. Alle prijzen zijn getoond in Chinese Yuan (CNY)

Bij het programma is inbegrepen: accommodatie in een standaard kleine kamer, een stage in Beijing, ophaalservice vanaf het vliegveld, een Chinese SIM-kaart, OV-kaart, dag en nacht ondersteuning, een fiets voor gebruik tijdens je verblijf en volledige toegang tot de LTL gemeenschap.

Je kan je stage op elk moment gedurende het jaar beginnen.

Accommodatie Opties

Kamer Downgrade
Een kamer in een budget appartement – 2,200 CNY korting / maand

Kamer Upgrade
Een grotere kamer met een eigen badkamer + 1,800 CNY / maand

Gastgezin Upgrade
Woon bij een Chinese familie. Inclusief ontbijt en avondeten + 1,800 CNY / maand

Chinese Lessen Upgrade

Leer Chinees terwijl je werkt
4 uur per week groepslessen of 2 uur per week privélessen + 1,440 CNY / maand

Wat onze stagiair(e)s zeggen

Daniela Buzzelli Testimony for LTL
Daniela Buzzelli
Italië

"Ik koos voor LTL Mandarin School omdat zij met het programma konden bieden dat het beste paste bij mijn wensen en kennis van het Chinees. Werken voor LTL gaf me de mogelijkheid om veel nieuwe dingen te leren, die allemaal erg nuttig zijn voor mijn carrière."

Read More

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de werktijden?

Normale werktijden in China zijn 40 uur per week. Hoe laat je elke dag precies zal starten en eindigen, zal afhangen van je stagebedrijf. Dit is een goede vraag om te stellen tijdens het sollicitatiegesprek.

Kan ik vakantie opnemen?

Dit hangt af van hoe lang je stage loopt in Beijing en wat het beleid van je stagebedrijf is. Normaal gesproken is het geen probleem om wat dagen vrij te krijgen om te reizen, maar als dit belangrijk voor je is kan je het beter bij het sollicitatiegesprek vragen.

Krijg ik betaald tijdens mijn stage in Beijing?

Sommige stages in Beijing zijn betaald en andere niet. Betalingen zullen echter wel in de vorm van een maaltijdvergoeding of reiskostenvergoeding zijn, aangezien het niet toegestaan is om een salaris te krijgen als stagiair(e) in China. De hoogte van het bedrag kan oplopen tot een paar duidend CNY per maand. Hoe langer je naar Beijing komt, hoe meer Mandarijn je van te voren al hebt geleerd en hoe meer ervaring je hebt, des te groter de kans is dat je een goede toelage krijgt. Er is echter wel veel concurrentie voor de stageplaatsen in Beijing en veel bedrijven kiezen er daarom voor om geen toelage te betalen. Als het voor jou essentieel is dat je wat geld ontvangt voor je stage, laat het ons dan weten en dan zullen we hier rekening mee houden bij het zoeken van een stageplaats voor jou. Houd er echter wel rekening mee dat dit je keuze in stages zal beperken en dat je dus flexibeler zal moeten zijn met andere wensen die je hebt voor de stage en dat je misschien wat interessante opties zal missen.

Moet ik Mandarijn kunnen spreken?

Nee, Mandarijn is niet verplicht voor het doen van een stage in Beijing. Vloeiend Engels is echter wel verplicht en alle andere talen zijn een bonus. Sommige bedrijven nemen echter wel wel enkel stagiair(e)s aan die een cursus Chinees in Beijing volgen voordat ze beginnen aan hun stage. Dit voornamelijk om er zeker van te zijn dat de stagiair(e) tijd heeft gehad om te wennen aan het leven in China in een veilige en ondersteunde omgeving en klaar is om aan het werk te gaan, in plaats van dat hij/zij nog bezig is met het uitvogelen van het dagelijkse leven. Dit is erg belangrijk, want tijdens de eerste weken in Beijing heeft iedere nieuweling veel ondersteuning nodig bij het opstarten van zijn/haar leven hier. Die ondersteuning is aanwezig bij een Chinese school, maar niet per se bij een bedrijf. Veel bedrijven willen niet dat hun afdeling personeelszaken de helft van zijn tijd kwijt is aan het ondersteunen van net gearriveerde stagiair(e)s.

Moet ik ook een cursus Chinees boeken?

Hoewel het niet verplicht is, wordt het zeker aanbevolen, zowel door ons als door werkgevers, om een cursus Chinees te boeken. Het starten van je verblijf in China met een cursus Mandarijn zorgt ervoor dat je aankomst soepel zal verlopen, je de kans krijgt om andere stagiair(e)s en studenten te ontmoeten tijdens de les en dat je essentiële basiskennis van de taal op doet. Het is ook mogelijk om Chinese lessen te volgen tijdens je stage, maar indien mogelijk, raden we je aan om dit in plaats daarvan aan het begin te doen. Chinees is een stuk makkelijker dan veel mensen denken en met een maand intensief studeren is het mogelijk om een niveau van Chinees te bereiken waarbij het dagelijkse leven in het Mandarijn geen probleem meer is.

Wat zijn de opties voor accommodatie?

Je kan verblijven bij een gastgezin, in een gedeeld appartement, aparthotel of je eigen verblijf regelen. Neem een kijkje op onze accommodatie sectie voor alle opties.

Kunnen jullie zeker weten een stage voor me vinden?

Ja, dat kunnen we. Elke sollicitant is anders, maar we hebben meer dan 10 jaar ervaring in het regelen van stageplaatsen in China, en een breed netwerk van bedrijven en contacten. Als we je accepteren voor het programma, dan betekent dit dat we zeker weten een stage voor je zullen regelen in Beijing.

Waar moet ik op letten tijdens het sollicitatiegesprek?

Als en deelnemer aan het LTL stage programma hoef je het voortraject niet te doorlopen en krijg je direct een sollicitatiegesprek bij het bedrijf. Tijdens het gesprek zal het bedrijf besluiten of je een goede match bent of niet, dus zorg ervoor dat je jezelf goed presenteert. Elk bedrijf is verschillend en als je specifieke vragen hebt over een gepland gesprek, dan kan je deze stellen aan je stagebegeleider. Zorg er ook voor dat je tijdens het gesprek veel vragen stelt. Dat is de enige manier waarop je kan bepalen of de stageplek juist is voor jou of niet, dus zorg ervoor dat je voldoende informatie krijgt.

Hoe meld ik me aan?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of per e-mail. Laat ons weten waar je naar op zoek bent en we hebben je binnen de kortste keren ingeschreven. Hoe meer details je ons geeft over jezelf en waar je naar op zoek bent, des te beter. Als je al een CV hebt, vragen we je om die ook mee te sturen. Heb je nog geen CV, dan is dat ook geen probleem. We helpen je met het samenstellen.

Voor welke vakgebieden bieden jullie stages aan in Beijing?

Beijing heeft een heel diverse economie en we kunnen stages aanbieden in sales, marketing, tech, juridisch, engineering, horeca, medisch, vertalen, onderwijs, IT, import/export, sport en nog veel meer vakgebieden. Dit is de hoofdstad van ’s werelds grootste land en Beijing is een erg dynamische en jonge stad met veel arbeidsmogelijkheden.

Andere Opties

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Alexander Krasnov
  Alexander Krasnov, LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?