Overzicht

Een stage in Shanghai draait niet alleen maar om het opdoen van werkervaring, een boost geven aan je carrière en studeren in het buitenland, maar is vooral de ervaring van je leven. Het ontdekken het Chinese zakenleven, ontmoeten mensen van over de hele wereld en ervaren van de energie van deze geweldige stad is een avontuur wat maar weinig mensen meemaken. Stages worden aangeboden in veel verschillende vakgebieden. Ze duren tussen de één en zes maanden en zijn inclusief accommodatie, visum assistentie, sociaal programma en dag en nacht ondersteuning. We zullen een stage vinden die past bij je achtergrond en voorkeuren.

 • Stage in Shanghai
 • Inclusief accommodatie
 • Visum ondersteuning
 • LTL gemeenschap
 • Sociale evenementen
 • 24/7 ondersteuning in Shanghai
 • De Stages

  De Stages

  Keuze - Management, toerisme, media of iedere andere branche
  Functies - Sales, marketing, creatief, engineering etc. jij kiest het vakgebied
  Bedrijven - Van kleine start-up tot multinationals
  Ervaring - Doe werkervaring op met interessante projecten

 • Maak Vrienden

  Maak Vrienden

  Gemeenschap - De LTL gemeenschap zal je sociale thuisbasis zijn in Shanghai
  Activiteiten - We organiseren weeekentripjes, bezoeken bezienswaardigheden, borrelen op vrijdagmiddag, etc.
  Internationaal - Ontmoet stagiair(e)s en studenten van over de hele wereld
  Vrienden - Makkelijk om vrienden te worden met andere nieuwe stagiair(e)s in Shanghai

 • Volledig Georganiseerd

  Volledig Georganiseerd

  Makkelijk - Wij vinden de bedrijven en plannen de sollicitatiegesprekken
  Visum - Uitnodiging voor een Chinees visum voor je stage
  Advies - Je stagebegeleider helpt je met het plannen van je reis
  Ondersteuning - Eenmaal in Shanghai staat ons team altijd voor je klaar

 • Studeer Mandarijn in het Buitenland

  Studeer Mandarijn in het Buitenland

  Niet zo moeilijk - Mandarijn leren is makkelijker dan je denkt
  Vooruitgang - Je zal al snel in het Chinees kunnen communiceren
  Klasgenoten Ontmoet andere jonge taalstudenten op school
  Voorbereiding Studeren op een school is een goede manier om te wennen in Shanghai

Met het Shanghai stage programma zal LTL je volledige stage in Shanghai voor je organiseren. Het programma is inclusief accommodatie, lokale ondersteuning, visum, het vinden van een stage en het overwinnen van cultuurshock in China. Je hoeft niet per se Mandarijn te spreken om een stage te kunnen doen in China, maar het is wel nodig dat je vloeiend Engels spreekt. Relevante werkervaring is uiteraard nuttig, maar je zal al werkend getraind worden aangezien dingen in China vaak anders werken dan in het buitenland.

Het Proces

Leer Zakelijk Chinees in China

Als eerste stuur je ons een berichte waarin je ons over jezelf verteld, waar je naar op zoek bent en welke vragen je hebt. Stuur je CV mee als je die al hebt, en anders zullen we je helpen er een te maken.

Je zal binnen een werkdag een reactie ontvangen van je persoonlijke stagebegeleider. De volgende stap is dat je stagebegeleider een interview via WhatsApp of Skype zal plannen, zodat we je beter kunnen leren kennen.

Je zal vervolgens besluiten wat voor stage je wilt, de data, accommodatie en je cursus Mandarijn. Je begeleider zal dan je stage programma boeken.

Hierna starten we met het zoeken naar een stageplaats voor jou en zullen we sollicitatiegesprekken plannen via Skype met geschikte bedrijven, totdat we de juiste stage voor jou hebben gevonden.

Als je je stage hebt gekozen, zullen we je het contract en de visumdocumenten toeturen, en kan je je vlucht boeken en visum aanvragen. En dat is het; je hoeft alleen nog maar op het vliegtuig te stappen en we zullen je op het vliegveld opwachten.

Accommodatie

Gedeeld Appartement – Kleine Kamer

Onze gedeelde appartementen liggen vlak bij het centrum van Shanghai en dichtbij openbaar vervoer, zodat je gemakkelijk de stag kan ontdekken. De kamers zijn geschikt voor één persoon en hebben een gedeelde badkamer. Er zijn veel goedkope lokale restaurantjes in de buurt van de appartementen, dus er is veel keuze voor het eten. De kosten van WiFi en andere rekeningen zijn bij de prijs inbegrepen.

Prijzen

Duur % KORTING Stage & Kleine Kamer
1 maand 0% 16,105
2 maanden -31% 22,115
3 maanden -41% 28,515
4 maanden -46% 34,915
5 maanden -49% 41,315
6 maanden -51% 47,715
extra -60% 6,400/maand

Inclusief:

 • Het vinden van een stageplaats
 • Accommodatie in een kleine kamer
 • Ophaalservice vanaf het vliegveld
 • OV-kaart en SIM-kaart
 • Fiets gedurende je verblijf
 • Dag en nacht ondersteuning
 • LTL gemeenschap

Niet inclusief: vlucht, verzekering en dagelijkse uitgaven

Accommodatie Upgrade

Kamer Upgrade
Een grotere kamer met een eigen badkamer  + 1,800 CNY / maand

Gastgezin Upgrade
Woon bij een Chinese familie. Inclusief ontbijt en avondeten + 1,800 CNY / maand

Chinese Lessen Upgrade

Leer Chinees terwijl je werkt
4 uur per week groepslessen of 2 uur per week privélessen + 1,440 CNY / maand

Veel van onze stagiair(e)s kiezen er voor om hun tijd in China te beginnen met een paar weken Chinese lessen aan onze taalschool in Shanghai. Je kan groepslessen Mandarijn volgen of Mandarijn leren met privélessen in China.

Last Minute Stage

We zullen je helpen met het vinden van een stage binnen twee weken nadat je het programma geboekt hebt. We raden deze optie alleen aan als je erg laat bent met boeken en adviseren je altijd om het al veel eerder te regelen.

Prijs: +3000 CNY

Veelgestelde Vragen

Hoe helpen jullie me bij het vinden van een stage?

We zullen de sollicitatiegesprekken, visum uitnodigingen, contracten, etc. voor je regelen, je adviseren gedurende het proces en je helpen bij het maken van een keuze als je twijfelt over wat het beste bij jou past. We organiseren de stage zelf echter niet, aangezien je bij een echt bedrijf zal werken die je aannemen als onderdeel van hun team. Na het sollicitatiegesprek besluiten zowel jij als het stagebedrijf of het een goede match is. Wij helpen je met het vinden van de stage, het insturen van je sollicitatie en het voorbereiden op het gesprek. Het is echter aan jou en aan het bedrijf om de uiteindelijke beslissing te nemen. Maak je geen zorgen als je niet wordt aangenomen na het gesprek, we hebben veel opties en zullen simpelweg nog een gesprek voor je regelen. Zorg er ook voor dat je veel vragen stelt, aangezien alleen jij kan besluiten of dit de stage is die je wilt of dat je liever wilt dat we verder zoeken voor je.

Moet ik Mandarijn kunnen spreken?

Nee, tijdens je stage zal er Engels gesproken worden en hoef je dus geen Mandarijn te kunnen spreken

Moet ik Mandarijn leren?

Dat is aan jou om te besluiten, maar we raden het zeker aan. Het starten van je avontuur in China met het studeren van Mandarijn is een goede manier om te wennen aan de cultuur. Ook tijdens je dagelijkse leven zal kennis van het Mandarijn erg nuttig zijn. De taal is veel makkelijker dan de meeste mensen denken en het zal je verbazen hoeveel Chinees je zal kunnen spreken na slechts een paar weken Chinese taallessen.

Het boeken van een Chinese taalcursus aan het begin zal ook je kansen op een stageplek vergroten. Veel bedrijven geven de voorkeur aan stagiair(e)s die hun verblijf in China beginnen met een taalcursus. Dit geeft stagiair(e)s namelijk te kans om te wennen aan het leven in China, zodat ze klaar zijn om te werken tegen de tijd dat de stage begint en niet nog bezig zijn met het uitzoeken van hoe dingen werken in het dagelijkse leven.

Krijg ik betaald tijdens mijn stage?

Soms wel en soms niet. Een stagiair(e) in China mag van de wet geen salaris verdienen, maar sommige stagebedrijven in Shanghai bieden wel een goede stagevergoeding. Dit komt meestal neer op een paar honderd euro per maand. Hoewel er veel keus is in stageplekken in Shanghai, is het aantal mensen dat een stageplaats zoekt nog hoger. Bedrijven kunnen dus kiezen wie ze willen, waardoor de meest interessante stages vaak onbetaald zijn. Laat je stagebegeleider weten wat je voorkeuren zijn, maar houd er rekening mee dat als een stagevergoeding essentieel voor je is, je misschien wat interessante stagemogelijkheden laat lopen.

Wanneer moet ik boeken?

Over het algemeen zo vroeg mogelijk, want hoe meer tijd we hebben om een stageplaats voor je te regelen, des te meer keuze er is. Het is echter mogelijk om binnen twee weken een stage voor je te regelen als de nood aan de man is. Je zal in dat geval wel flexibel moeten zijn in je wensen. De meeste mensen melden zich een half jaar voordat ze naar China komen aan.

Waar moet ik op letten tijdens het sollicitatiegesprek?

Tijdens het sollicitatiegesprek zal het bedrijf besluiten of ze je de stage willen aanbieden of niet. Het is belangrijk dat je een professionele indruk achter laat en goed voorbereid bent. Zorg ervoor dat je webcam en microfoon goed werken en dat je ouders, kat of vrienden niet binnen komen lopen tijdens het gesprek. We kunnen je adviseren, maar uiteindelijk zal je zelf moeten besluiten of de stage bij je past. Stel daarom veel vragen tijdens het gesprek, zodat je kan besluiten of dit de juiste stage voor jou is of niet.

Wat zal ik doen tijdens mijn stag?

Wat je werkzaamheden zullen zijn tijdens je stage hangt af van het bedrijf waar je werkt en de branche waar ze in zitten. Je zal in ieder geval betrokken worden bij echte projecten, aangezien het bedrijf je aanneemt om ze te helpen met hun bedrijfsvoering en willen dat je echt werk doen en niet alleen maar koffie haalt.

Wat zijn de werktijden?

De werktijden worden in China door het bedrijf bepaald, maar in Shanghai werken de mensen normaal gesproken 40 uur per week, van maandag tot en met vrijdag.

Kan ik vakantie nemen?

Dat verschilt per bedrijf, maar de meeste bedrijven hebben er geen problemen mee als je wat tijd wil nemen om door China te reizen. Dit is een goede vraag om te stellen tijden het sollicitatiegesprek.

Hoe lang moet ik naar China komen?

Over het algemeen geldt: hoe langer je naar China komt en hoe langer je Chinese lessen volgt voorafgaand aan je stage, des te meer bedrijven geïnteresseerd zullen zijn. Stages kunnen slechts een maand duren, maar dan zullen de taken veel eenvoudiger zijn, aangezien het niet mogelijk is om een stagiair(e) te trainen voor complexe projecten binnen die tijd. Het is aan jou om te besluiten, maar de meeste van onze stagiair(e)s doen een stage van twee tot vijf maanden en volgen één of twee maanden Chinese lessen van tevoren.

Zal ik opgeleid worden?

Natuurlijk zal je stagebedrijf je van de juiste training voorzien en je uitleggen wat de baan inhoudt. Elk bedrijf heeft echter verschillende trainingsschema’s en methodes, dus het is aan jou om tijdens het sollicitatiegesprek uit te vinden of wat ze aanbieden past bij jou wensen en carrière.

Gerelateerde Programma's

 • Stage in Beijing

  Stageprogramma

  Laat LTL Mandarin School je helpen bij het regelen van de perfecte stage in Beijing. Er is keuze uit veel vakgebieden en we zullen het perfecte programma voor je samenstellen. Kom naar Beijing en zet de volgende stap in je carrière!

  Meer informatie

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Alexander Krasnov
  Alexander Krasnov, LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?