Overzicht

Je moet een studentenvisum voor China aanvragen voordat je naar China komt. Als volledig geaccrediteerde Chinese taalschool, kan LTL een uitnodigingsbrief aanleveren voor de volledige duur van je studie in China. Het proces voor het aanvragen van een Chinees studenten visum is verschillend bij iedere Chinese ambassade of consulaat. Het hangt ook af van je nationaliteit, het land waarin je woont en de eventuele Chinese visa die je eerder hebt aangevraagd. Het hele proces van het aanvragen van een studentenvisum voor China staat erom bekend dat het ondoorzichtig is en zelfs de officiële informatie die door overheidsfunctionarissen wordt gegeven is vaak incorrect of verouderd. We hebben bij LTL echter vele jaren ervaring met het bieden van ondersteuning voor het aanvragen van visa en we zullen je bij het hele proces begeleiden.

 • Visum uitnodigingsbrieven
 • Ondersteuning bij visumaanvragen
 • Bewijs van accommodatie
 • Betrouwbare visumbureaus
 • Snel, simpel & efficiënt
 • Visum uitnodigingsdocumenten

  Visum uitnodigingsdocumenten

  Uitnodigingsbrieven - Toelatingsbewijs van de school en visum uitnodigingsbrief

  Bewijs van accommodatie - Ontvang de boeking van je accommodatie

  Betalingsbewijs - Bewijs dat de opleiding betaald is

  Originele documenten - We kunnen de originele documenten via DHL naar je toesturen

 • Visumondersteuning

  Visumondersteuning

  Ervaren - We hebben duizenden studenten door het proces begeleid

  Ondersteuning - We leggen je uit hoe je je aanvraag indient en welke documenten je moet toevoegen

  Begeleiding - Als je vragen hebt, stel ze gerust en je ontvangt snel antwoord

  Visumbureaus - Wij weten welke betrouwbaar zijn en welke niet

Chinese visums zijn behoorlijk complex en het is belangrijk om goed op te letten tijdens de aanvraag. De bureaucratie is vaak erg inefficiënt. Maar zolang je studeert aan een geaccrediteerde taalschool zoals LTL, dan zullen de autoriteiten je verwelkomen in China en zal je een visum voor je cursus krijgen. We hebben al meer dan 3000 studenten gehad die bij ons Mandarijn studeerden en er is tot nu toe maar één persoon geweest die niet naar China kon komen vanwege problemen met zijn visum. Maar dat was omdat hij tot het laatste moment wachtte met zijn aanvraag en niet ons advies opvolgde. De overige 2999+ hebben allemaal hun studentenvisum gekregen.

Nadat je je cursus Chinees bij ons hebt geboekt, vragen we je om een kopie van je paspoort naar ons toe te sturen zodat we je visum uitnodigingsdocumenten kunnen opstellen. Welk type visum je moet aanvragen hangt af van je nationaliteit, hoe lang je in China verblijft en bij welke ambassade je je verzoek indient. We hebben hieronder geprobeerd om de meest voorkomende vragen te beantwoorden.

Aanleveren van Documenten

Tenzij je ons specifiek vraagt om iets anders te doen, zullen we je altijd eerst de digitale kopieën van je Chinese visum documenten opsturen zodat je deze kan gebruiken om je aanvraag in te dienen. Zo bespaar je de kosten voor verzending met DHL.

Digitale documenten Originele documenten
GRATIS DHL verzendkosten, afhankelijk van je locatie

Als je wil dat je visum wat langer geldig is dan je cursus, zodat je ook nog tijd hebt om door China te reizen, is het mogelijk om dit te regelen.

Visum Kosten

Visum Uitnodigingsdocumenten

Visum document Prijs
Visum voor <90 dagen GRATIS
Visum voor >90 dagen 1200 CNY
Documenten voor visumverlenging in China GRATIS

Langere Visum Geldigheid

Duur Prijs
<14 dagen GRATIS
14-31 dagen 500 CNY
>31 dagen N/A

Veelgestelde Vragen

Heb ik de originele visumdocumenten nodig?

Elk Chinees consulaat of ambassade beslist zelf of ze de originele documenten willen ontvangen bij je visumaanvraag. Dit kan op elk moment veranderen en zelfs verschillen tussen de individuele Chinese consulaten binnen hetzelfde land. Je kan contact met ze opnemen om het te vragen, maar wees erop voorbereid dat de informatie die je aan de telefoon ontvangt niet altijd overeen zal komen met de informatie die je tijdens het aanvraagproces krijgt. We hebben echter wel duizenden studenten geholpen met het aanvragen van Chinese studentenvisa bij honderden verschillende consulaten ter wereld, dus je studentenbegeleider kan je laten weten wat ze van andere LTL studenten vroegen die er in het verleden een aanvraag hebben ingediend.

Hoeveel kost het om de originele documenten met DHL te versturen?

Dat hangt af van waar je woont. Wij zullen de DHL kosten voorschieten en je kan dit aan ons terugbetalen wanneer je bij onze school arriveert.

Hoe lang duurt het voordat ik de originele documenten ontvang?

Dat hangt af van waar je woont, maar meestal bezorgt DHL binnen één tot drie dagen.

Hoe lang duurt het om een visum aan te vragen?

Dat ligt eraan bij welke ambassade je de aanvraag doet. Sommigen bieden een 24-uursservice, terwijl anderen er meer dan een week over doen. Het is altijd een goed idee om je aanvraag zo vroeg mogelijk in te dienen om problemen te voorkomen. Onthoud ook dat het aanbieden van een 24-uursservice niet betekent dat de ambassade verplicht is om je visumaanvraag binnen een dag te verwerken. Als ze vragen hebben of het gewoon erg druk hebben op die dag kan het nog steeds langer duren, dus geef jezelf altijd zo veel mogelijk tijd.

Hoe lang van tevoren kan ik een visumaanvraag indienen?

Dat ligt aan de ambassade, maar bij de meeste Chinese ambassades zal je maximaal drie maanden voor je geplande aankomst in China je aanvraag in kunnen dienen.

Hoe lang duurt het voordat LTL de visum uitnodigingsbrief aanlevert?

Wanneer je je cursus hebt geboekt kunnen we je visum uitnodiging binnen een werkdag klaar hebben. Hoewel we het fijn vinden om iets meer tijd te krijgen, is het ook mogelijk om het binnen een uur klaar te hebben als je je cursus erg kort van tevoren hebt geboekt. Een goede klantenservice is erg belangrijk voor ons en we kunnen erg snel je boeking verwerken en de visumdocumenten aanleveren als je haast hebt. Visumdocumenten kunnen echter wel alleen tijdens Chinese kantooruren uitgegeven worden, omdat anders de benodigde documenten niet beschikbaar zijn. Houd dus altijd rekening met de tijdverschillen en Chinese feestdagen.

Worden visa voor specifieke data uitgegeven?

Hoewel je je aanvraag voor specifieke reisdata indient, zal je visum niet voor die specifieke data uitgegeven worden. Je visum zal voor een bepaalde tijdsperiode zijn (bijvoorbeeld 180 dagen) en je zal voor die duur in China mogen blijven vanaf het moment dat je het land binnenkomt. Er wordt meestal wel een datum vermeld waarvóór je China moet binnenkomen om het visum geldig te laten zijn. Normaal gesproken moet je binnen drie maanden na het uitgeven van het visum China binnenkomen.

Wat is een Visa Application Center?

Veel Chinese ambassades hebben de eerste stappen van de visumaanvraag uitbesteed aan particuliere bedrijven die visumaanvraagcentra beheren. Dit betekent dat je misschien niet naar de ambassade gaat om je visumaanvraag in te dienen, maar in plaats daarvan naar het Visa Application Center. Zij controleren je documenten en sturen ze door naar de ambassade. Helaas zijn niet alle medewerkers van de centra altijd even goed op de hoogte van de visumregels, dus als de mogelijkheid er is raden we je altijd aan om je visumaanvraag rechtstreeks bij de ambassade in te dienen.

Hoe ziet het visumaanvraagformulier eruit?

Er is een algemeen Chinees visumaanvraagformulier, maar het consulaat waar je je aanvraag indient heeft misschien een iets ander template, dus we raden je aan om het via hun website te downloaden.

Hoeveel kost het?

De kosten voor een visumaanvraag bij de ambassade verschillen van land tot land en veranderen vaak. Je kan dit daarom het beste aan de ambassade vragen. Het bedrag wat je moet betalen is één van de weinige dingen waar de Chinese ambassades duidelijk en transparant over communiceren.

Moet ik een visumbureau gebruiken?

Niet alle landen hebben goede Chinese visumbureaus, dus doe geen moeite als er in jouw land geen is. Als er echter wél een ervaren en betrouwbaar Chinees visumbureau in jouw land is, dan is het meestal een goed idee om er gebruik van te maken. Chinese ambassades zijn over het algemeen erg onbetrouwbaar in het communiceren wat er precies nodig is om je visumaanvraag in te dienen. Een ervaren visumbureau weet wat de huidige situatie bij jouw consulaat is en kan je van te voren adviseren over welke extra documenten er wellicht nodig zijn en hoe je er aan komt.

De ambassade vraagt je misschien om je reisdocumenten, zorgverzekering, vlucht boekingen of andere dingen die ze bedenken – of helemaal niks. Het ligt allemaal aan de ambtenaar. Dit is anders bij elk consulaat, verandert vaak en wordt meestal nergens gepubliceerd. Een goed visumbureau weet het echter omdat ze dagelijks Chinese visums aanvragen en bekend zijn met wat de visum medewerkers momenteel willen. Je documenten van te voren laten controleren door een visumbureau kan je meerdere onnodige tripjes naar het aanvraagcentrum besparen. Bij sommige ambassades krijgen visumbureaus ook voorrang en kan je via hen sneller en met minder documenten een visum krijgen.

Heeft iedereen die naar China reist een visum nodig?

Inwoners van Japan, Singapore en Mongolië kunnen een “visa-on-arrival” van 15 dagen krijgen. Alle andere mensen moeten een visum hebben voordat ze op het vliegtuig naar China stappen. Probeer niet naar China te vliegen zonder visum, want ze zullen je er niet in laten. De enige uitzondering is een transitvisum, die je ook op sommige Chinese vliegvelden kan krijgen als je een aansluitende vlucht hebt geboekt naar een ander land. Afhankelijk van het vliegveld worden transitvisums voor een verschillende duratie uitgegeven, met een maximum van drie dagen, dus ze zijn nooit geschikt voor een cursus Chinees in Beijing, Shanghai, een intensieve cursus chinees of een tussenjaar.

Heb ik een accommodatie reservering nodig?

Ja, bij de meeste ambassades moet je een accommodatie reservering laten zien voor de volledige duur van je verblijf in China. Chinese ambassades hebben hele specifieke vereisten waar de reserveringsbevestiging aan moet voldoen en degenen die worden uitgegeven door hotels, Airbnb of privé huurbazen worden vaak niet geaccepteerd. Om deze reden zit er altijd een bewijs van accommodatie bij de visum documenten die je van LTL ontvangt.

Kan ik een visumuitnodiging krijgen als ik geen student ben bij LTL?

Nee, natuurlijk niet.

Hoe zit het met parttime Mandarijn studeren?

De Chinese autoriteiten geven alleen studentenvisa aan studenten die fulltime Mandarijn studeren. Het is niet mogelijk om op een studentenvisum naar China te komen als je maar een paar uur per week Mandarijn leert. Om als fulltime Chinese taalstudent te classificeren, moet je minstens 10 uur privéles of 20 uur groepsles per week volgen.

Zijn er mensen die Chinees studeren met een toeristenvisum?

Ja, veel personen die een toeristenvisum (L) hebben leren ook Mandarijn. L staat voor “lüyou” in het Chinees (reizen).

Hoe heeft het Chinese studentenvisum?

Een studentenvisum voor China heet een X visum. X staat voor “xué xí” (studie). Er zijn ook veel andere soorten visa, zoals F visa voor zakelijke en culturele reizen, S visa voor familiebezoek, enzovoort. Soms geeft een ambassade een ander soort visum uit dan je hebt aangevraagd. Meestal is dit geen probleem, maar laat het ons vooral weten als je iets vreemds hebt ontvangen. We hebben geen idee waarom, maar in onze ervaring geven vooral de Chinese consulaten in Rusland regelmatig de verkeerde visa uit.

Wie is verantwoordelijk voor het aanvragen van mijn visum?

Jij zelf. We hebben vele jaren ervaring in het ondersteunen van studenten met het aanvragen van visa, kunnen je de benodigde documenten aanleveren, je adviseren over waar en hoe je je aanvraag indient, enzovoort. Hoewel we dat graag zouden willen, zijn we echter niet bevoegd om namens jou een Chinees visum aan te vragen. Dit betekent dat je het alleen maar zelf kan doen of een Chinees visumbureau de opdracht kan geven om het voor je te doen. Jij bent degene die je paspoort terug ontvangt van de ambassade en daarom ook verantwoordelijk voor het controleren dat je het juiste visum hebt ontvangen (Chinese ambassades geven niet altijd het visum uit waar je om gevraagd hebt) en dat het geldig is voor je gehele verblijf in China. Als je het niet zeker weet of als je advies nodig hebt, email

 • Waarom LTL

  Over LTL

  We willen dat onze studenten succesvol zijn in het leren van Mandarijn, dat ze zichzelf onderdompelen in de Chinese cultuur en genieten van dit geweldige…

  Learn More

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Hans Gellner
  Hans Gellner , LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?