Overzicht

Ervaar China als nooit tevoren met het LTL Tussenjaar in China programma. Leer Chinees en ontdek tegelijkertijd een van ’s werelds meest fascinerende landen.

We hebben vier verschillende tussenjaar programma’s om uit te kiezen, elk met hun eigen focus, zodat we aan alle behoeftes kunnen voldoen. Onze studenten worden hechte vrienden en maken samen bijzondere ervaringen met met ons Tussenjaar in China programma.

Tussenjaar in China

 • Ervaar het echte China
 • Studeer Chinees in China
 • Wordt vloeiend in Mandarijn
 • Dompel je onder in de Chinese cultuur
 • Vier programma’s om uit te kiezen
 • Ontmoet mensen van over de hele wereld

Misschien wil je vloeiend Mandarijn leren spreken terwijl je als stagiair(e) werkt? Misschien wil je het “echte China” ervaren, waar de lokale bewoners helemaal geen Engels spreken? Of wil je je tussenjaar helemaal zelf samenstellen, precies op de manier waarop jij het wilt? Welke optie jou ook het meest aanspreekt, je zal zeker een geweldige ervaring hebben. China heeft een 5000 jaar oude beschaving met een ruime hoeveelheid geschiedenis en cultuur om te ontdekken.

 • Avontuur van je leven

  Avontuur van je leven

  Ervaar China – Ontdek het "Middenrijk"
  Vier programma's – Voor ieder wat wils
  Leer vloeiend Chinees – terwijl je door China reist
  Vrienden voor het leven – Vorm sterke relaties met studenten en docenten

 • Beste team dat er bestaat

  Beste team dat er bestaat

  Docenten – Volledig gecertificeerd en klaar om jou te helpen
  Medewerkers – Altijd bereid om te helpen en adviseren
  Studenten –Gedreven om te slagen en gemotiveerd om te leren Eensgezind – Samen hebben we een geweldige tijd

 • Leer Chinees in China

  Leer Chinees in China

  Beijing – Barstensvol geschiedenis en cultuur, waaronder de Chinese Muur
  Shanghai – China’s economische hoofdstad is enorm populair bij buitenlanders
  Chengde – De kers op de LTL taart; er wordt totaal geen Engels gesproken
  Combineer alles – De kans van je leven om Mandarijn te studeren en te reizen

 • 24/7 ondersteuning van LTL

  24/7 ondersteuning van LTL

  Medewerkers – We kennen China op ons duimpje
  LTL familie – Medewerkers, docenten en studenten gaan vaak met elkaar op stap
  Inclusief – WiFi, drankjes en zelfs bier (na 17.00 uur) zijn gratis
  Locatie – Alle scholen zijn gunstig gelegen en makkelijk te bereiken

We hebben vier Tussenjaar in China programma’s, die allemaal hun eigen unieke uitdagingen bieden. Ons Volledige Onderdompeling Tussenjaar geeft je de kans om het stadsleven in Beijing en Shanghai te combineren met Chengde, een stad waar je geen enkele buitenlander zal zien. Het Chinese Taal Tussenjaar biedt je een intensieve taalcursus in het buitenland van twee semesters. In 36 weken leer je vloeiend Mandarijn spreken. Als je Engelse les in China wilt geven, dan is ons Chinees en Engels Tussenjaar precies waar je naar op zoek bent. Ben je op zoek naar nog meer flexibiliteit, dan kan je zelfs je tussenjaar in China volledig zelf samenstellen.

Ongeacht welk tussenjaar programma je kiest, we verzekeren je ervan dat je het avontuur van je leven zal beleven in één van de meest fascinerende en snelgroeiende landen ter wereld.

Volledige Onderdompeling Tussenjaar

Ga volledig op in de Chinese cultuur en leer vloeiend Chinees spreken. Ervaar de gezellige drukte en felle lichten van Beijing of Shanghai voordat je je studie vervolgt in het veel kleinere Chengde (niet te verwarren met Chengdu), een stad met geen buitenlandse invloeden, geen Starbucks of McDonald’s, en als belangrijkste geen Engels..

Fase 1 – Beijing / Shanghai

Je start je tussenjaar in Beijing of Shanghai (aan jou de keus), om rustig te wennen aan de Chinese cultuur. Dit alleen al zal een avontuur zijn wat je nooit zal vergeten. De ongelofelijk moderne stad Shanghai is bezaaid met bijzondere wolkenkrabbers, waar je ook maar kijkt. Beijing is ongeveer even groot en laat je de Chinese geschiedenis en cultuur ontdekken. Welke je ook kiest, bereid je voor op een geweldige ervaring.

Fase 2 – Chengde

Hierna zal je je verder verdiepen in de Chinese cultuur in Chengde, een stad met maar 500.000 inwoners (dit is klein voor Chinese begrippen) en geen buitenlandse invloeden. Je zal geen Engels spreken, maar volledig opgaan in de Chinese taal en cultuur. Dit kan een uitdaging zijn, dus bedenk van te voren of een intensieve onderdompeling in Chengde wel iets voor jou is. In Chengde zal je veel meer het “echte China” ervaren; het tempo ligt er een stuk lager, de inwoners zijn vriendelijk en het Mandarijn dat in Chengde gesproken wordt is accentloos. Chengde is ook door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De stad straalt de Chinese cultuur uit en om dit te ervaren moet je er rekening mee houden dat je alleen maar in het Mandarijn met de lokale bevolking zult kunnen communiceren.

Prijzen

Onderstaande prijzen zijn voor een programma van 3 maanden of 6 maanden. Bij deze prijzen is een retourticket vanuit Shanghai of Beijing naar Chengde, en een Overlevingspakket inbegrepen. Lees hier meer over op onze service pagina.

Duur Beijing/Shanghai Chengde Prijs
3 maanden 6 weken groepslessen 6 weken privélessen 35,730
6 maanden 12 weken groepslessen 12 weken privélessen 67,830

Accommodatie

We bieden een aantal verschillende opties voor de accommodatie tijdens dit programma, waaronder gedeelde appartementen en gastgezinnen. Onze appartementen zijn een goede optie voor wanneer je een klein budget hebt. Voor meer informatie over onze Chinese Gastgezinnen neem je een kijkje op onze gastgezin pagina. Bij een verblijf bij een gastgezin zijn ontbijt en diner inbegrepen. Er zijn verschillende opties voor vegetariërs, veganisten en andere dieetwensen.

Duur Beijing/Shanghai Chengde Prijs
3 maanden 6 weken gedeeld appartement 6 weken gastgezin 25,967
3 maanden 6 weken gastgezin 6 weken gastgezin 31,054
6 maanden 12 weken gedeeld appartement 12 weken gastgezin 47,160
6 maanden 12 weken gastgezin 12 weken gastgezin 52,560

 

LET OP – Het Beijing appartement in de bovenstaande tabel is de kleine kamer in ons standaard appartement. Een upgrade naar de grote kamer of downgrade naar het budget appartement is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Chinese Taal Tussenjaar

Studeer in het buitenland en volg twee universitaire semesters op een Chinese taalschool in China om vloeiend Chinees te leren spreken. Je zal deelnemen aan onze populaire groepslessen met een maximum van zes studenten en een gemiddelde van minder dan drie studenten per klas. Elke student krijgt de kans om zich te laten horen, elke student spreekt Chinees en er worden hechte banden gevormd tussen studenten en docenten.

Je zal elke doordeweekse dag vier uur les hebben, waardoor je in totaal 20 uur per week studeert. De semesters duren beiden 18 weken, dus je volgt in totaal 36 weken Chinese lessen. Als je dit wil uitbreiden met meer weken, dan is dat uiteraard mogelijk. Je kan je vooruitgang ook nog versnellen door te verblijven bij een van onze zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen. Na 36 weken intensieve studeren en wonen bij een gastgezin bereiken veel studenten het niveau van HSK4/5, wat betekent dat je vloeiend Chinees spreekt.

Prijzen

De kosten voor het Chinese Taal Tussenjaar in Beijing en Shanghai zijn hetzelfde. Houd er wel rekening mee dat er extra kosten verbonden zijn aan een upgrade naar verblijf in een gastgezin. Mocht je hier interesse in hebben, dan kan je contact met ons opnemen. Zo’n 80% van onze studenten kiest voor een gastgezin, omdat het bijdraagt aan een snellere vooruitgang van hun Chinese taalniveau.

Als je slechts één semester van 18 weken wil volgen, neem dan een kijkje bij onze Beijing Semester en Shanghai Semester programma’s.

Programma zonder accommodatie: 53,488 CNY

 

Programma + 36 weken accommodatie (Standaard gedeeld appartement – kleine kamer): 111,088 CNY

 

Bij de prijs van het Chinese Taal Tussenjaar is inbegrepen:

 • Studiematerialen
 • 20 uur groepslessen
 • 36 weken Chinese studie
 • Overlevingspakket
 • Dag en nacht ondersteuning van LTL medewerkers

Chinees en Engels Tussenjaar

Ons Chinees en Engels Tussenjaar is ideaal als je een krap budget hebt, maar toch Chinees wil leren in China. Het programma bestaat in totaal uit 22 weken. Je start met vier weken Chinese lessen in Shanghai of Beijing; je kiest zelf de stad. Nadat je gewend bent aan China en enige kennis van het Chinees hebt opgedaan, zal je 18 weken Engelse lessen geven in een kleinere stad in de buurt van Beijing of Shanghai.

Dit tussenjaar is een uitstekende kans om, ondanks een klein budget, China’s geweldige geschiedenis en cultuur ontdekken en de Chinese taal te leren. Je ontvangt van LTL 2000 CNY per maand en een appartement, terwijl je Engelse les geeft aan Chinese studenten. Ideaal voor als je minder geld wil uitgeven.

Let op – Voor dit programma betaal je 500 CNY registratiekosten.

Gastgezin programma: 16,000 CNY / Appartement programma: 12,500 CNY

 

LET OP – Bij het gastgezin programma is verblijf bij een gastgezin o.b.v. half pension inbegrepen. Bij het appartement programma is verblijf in een grote slaapkamer in een standaard gedeeld appartement inbegrepen, exclusief maaltijden.

Bij de prijs van het Chinese en Engelse Tussenjaar is inbegrepen:

 • Vier weken groepslessen Chinees
 • 18 weken Engelse les geven in een andere stad in China, vlakbij Beijing of Shanghai
 • LTL voorziet je van accommodatie en 2000 CNY per maand terwijl je Engelse les geeft
 • Vervoer van Beijing of Shanghai naar de school waar je les geeft
 • 24/7 ondersteuning en toegang tot de LTL studenten- en docentengemeenschap
 • Vervoer van het vliegveld naar je appartement bij aankomst

Ontwerp je Eigen Tussenjaar

We geven je ook de mogelijkheid om je eigen tussenjaar in China samen te stellen. Ontwerp het programma wat je wil, wanneer je wil en waar je wil. Wil je vijf weken in Shanghai doorbrengen, om Chinees te leren in een van de grootste en opwindendste steden ter wereld? Waarom niet daarna naar Beijing om je Chinees te versterken met nog 15 weken privélessen Mandarijn in China’s hoofdstad? Je zou daarna kunnen afsluiten met 16 weken in Chengde waarna je zeker vloeiend Chinees zal spreken. Geen buitenlanders, geen Engels, geen Starbucks. Welkom in het échte China.

Dit is slechts een voorbeeld van een tussenjaar dat je kan ontwerpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Het tussenjaar in China kan zo lang duren als je zelf wil, dus je kan het samenstellen hoe jij het wil.

Tussenjaar China Opties

Veelgestelde Vragen

Kan ik buiten de lessen om reizen?

Jazeker, je kan niet naar China komen zonder dit geweldige land de ontdekken. China is ongelofelijk veelzijdig en Beijing, Shanghai en Chengde zullen je een hoop onvergetelijke ervaringen bieden. Je kan echter ook verder reizen als je dat wil. Hoe meer je ontdekt, des te groter je avontuur.

Je kan bijvoorbeeld deelnemen aan een van onze weekendtripjes naar het Terracottaleger in Xian, de tuinen in Suzhou of het bierfestival in Qingdao. Je kan ook vrije dagen zoals het Chinese Nieuwjaar of lange weekenden gebruiken om andere delen van het land te bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Ming Tombes in Nanjing of beklim het Himalayagebergte in Tibet. China is gigantisch en er is enorm veel te beleven.

Zijn er lessen tijdens de kerstperiode?

Aangezien kerst geen feestdag is in China zijn de meeste scholen en bedrijven gewoon open. Het is echter begrijpelijk als je voor de kerstperiode naar huis wil. We zullen je programma wel moeten aanpassen, dus zorg er voor dat je dit met ons bespreekt voordat je naar China komt.

Wat zijn de kosten voor levensonderhoud in Shanghai, Beijing en Chengde?

Chengde is, niet verrassend, de goedkoopste van de drie steden en je zal er op op een zeer klein budget comfortabel kunnen leven. Beijing en Shanghai zijn als hoofdstad en metropool een stuk duurder om in te wonen dan Chengde, maar het is nog steeds mogelijk om er van weinig rond te komen als je zuinig bent. Voor elk chique, duur restaurant zijn er bijvoorbeeld honderden goedkope lokale restaurantjes en eetstalletjes waar je heerlijke lokale gerechten kan eten.

Hoe zit het met het maken van nieuwe vrienden?

Dit is het gemakkelijkste deel van je reis naar China. Bij LTL zal je zeker weten nieuwe vrienden maken. Velen worden zelfs vrienden voor het leven, zo’n hechte gemeenschap is er bij LTL. Elke week komen en gaan er studenten, dus er zullen altijd nieuwe mensen zijn en veel studenten brengen de avonden samen door om te studeren, de stad te ontdekken, of gewoon voor de gezelligheid. Onze medewerkers zijn ook er sociaal en vinden het leuk om tijd met de studenten door te brengen. We zijn een grote familie, dus vrienden maken is erg makkelijk.

Kunnen jullie me helpen bij het samenstellen van een tussenjaar?

Ja hoor, als je advies nodig hebt over wat het beste programma voor jou is, kan je ons via de chat of per mail een berichtje sturen. We bieden veel verschillende mogelijkheden en flexibele studieprogramma’s, dus we zullen zeker iets voor je kunnen vinden.

Wat gebeurt er met de stage?

Als je stage wil lopen tijdens je verblijf in China, dan kunnen we dat voor je regelen. Laat ons weten wat je voorkeuren zijn en we zullen ons best doen om de meest relevante stageplaats voor je te vinden. Verdere details kunnen we persoonlijk bespreken om je ervaring in China zo comfortabel mogelijk te maken.

Spreek ik vloeiend Chinees na een tussenjaar in China?

Je leert niet zomaar een taal vloeiend spreken. Je moet er hard voor werken, maar in 36 weken is het zeker mogelijk. Hierbij zal het enorm helpen als je verblijft in een Chinees gastgezin. Ook is het essentieel dat je buiten de lessen om studeert en je huiswerk maakt. Tot nu toe hebben al onze studenten op zijn minst HSK4 bereikt na hun tussenjaar in China.

Er hangt veel af van wat je buiten school om doet, maar als je het wil en je bent bereid om er voor te werken, dan zal het je lukken. Geniet van de ervaring en geef niet op.

Andere Programma's

 • Intensieve Cursus

  Chengde

  Dompel je volledig onder in de Chinese taal en cultuur met onze Intensieve Cursus Chinees in Chengde. Geen buitenlanders, geen Starbucks en geen Engels: beleef…

  Learn More

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?