Overzicht

Je kind naar China sturen om Mandarijn te leren is een grote stap voor iedere ouder. Wij van LTL zijn er om je te helpen. Hoewel China een erg veilig land is, spreken er maar weinig mensen Engels en Beijing en Shanghai zijn beiden elk grote steden.

Hoewel iedere student anders is, en het heel anders is om voor een 13-jarige te zorgen dan voor een 17-jarige, zijn er ook veel overeenkomsten. Alle minderjarigen hebben extra ondersteuning (en soms ook extra regels) nodig om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn en een leuke tijd hebben in China. Wij bieden die ondersteuning.

Families leren Chinees in Beijing

 • Het LTL China Voogdij Programma
 • Ouders kunnen ons altijd bereike
 • 24/7 ondersteuning bij noodgevallen
 • Uitgebreide voorbereiding
 • Ouders mogen langs komen
 • Gezellige en vriendelijke sfeer bij LTL
 • Veiligheid

  Veiligheid

  Jij beslist - Ouders mogen regels voor hun kind meegeven
  Belangrijk - De veiligheid en gezondheid van jouw kind is onze eerste prioriteit
  China - Een van de veiligste landen ter wereld
  Opties - Kies voor begeleid vervoer of 24/7 toezicht

 • Ondersteuning

  Ondersteuning

  Bereikbaar - Ouders kunnen ons tijdens het programma makkelijk bereiken
  24/7 - Ons team is dag en nacht beschikbaar voor noodgevallen
  Help - Van het kopen van een SIM-kaart tot politieregistratie
  LTL familie - We zijn een familie waarbij je kind zich thuis zal voelen

 • Snelle Vooruitgang

  Snelle Vooruitgang

  Toegespitst lesprogramma - Gestructureerd, georganiseerd en logisch
  Onze docenten - Professioneel, gecertificeerd en zeer gemotiveerd
  Kleine groepen - Gemiddeld drie en nooit meer dan zes leerlingen per klas
  Op maat gemaakt - Een Chinese cursus speciaal ontworpen voor jouw kind

 • Gezellig

  Gezellig

  Leuke lessen - Interactief, gevarieerde lesmaterialen en leuke docenten
  Plezier - Leerlingen leren te taal sneller als ze het leuk vinden
  Vrienden - Makkelijk om vrienden te maken en andere tieners te ontmoeten
  Ontdek - Veel activiteiten om China te ontdekken

Er zijn veel verschillende opties voor je kind om Mandarijn te leren bij LTL in China. Ons voornaamste doel is altijd om een veilige en effectieve leeromgeving te bieden en om er zeker van te zijn dat onze studenten het naar hun zin hebben in China en bij onze lessen Mandarijn. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning, voor zowel studenten als ouders.

Het LTL China Voogdij Programma

Voor studenten die jonger zijn dan 18 jaar bieden we het LTL China Voogdij Programma aan. Een voogd is de toegewezen persoon om je kind te helpen en ondersteunen gedurende zijn/haar tijd in China. Je zal deze persoon ook autoriseren om de wettelijke voogd voor je kind in China te zijn. Dit is belangrijk omdat er voor veel zaken, zoals politieregistratie, visum problemen en het inchecken in internationale ziekenhuizen, verplicht een wettelijke voogd aanwezig moet zijn. De voogd zal een LTL teamlid zijn.

Het China Voogdij Programma bestaat uit:

 • Een voogd om aanvullende ondersteuning te bieden aan je kind wanneer nodig
 • Een eerste contactpunt voor de ouders van het kind. Als je vragen hebt over de vooruitgang van de taallessen, de woonsituatie, of gewoon wil weten hoe het gaat, kan je de voogd gewoon een e-mailtje sturen.
 • Toegang tot een internationaal ziekenhuis: als je kind ziek wordt, zal de voogd met hem/haar naar een internationaal ziekenhuis gaan en alle benodigde registratie- en toelatingsformulieren tekenen. Internationale ziekenhuizen in Beijing accepteren geen patiënten onder de 18 jaar, tenzij ze begeleid worden door een wettelijke voogd. Deze service wordt 24/7 aangeboden.
 • Het regelen van de politieregistratie van je kind. Buitenlanders onder de 18 jaar mogen zich niet zelf registreren bij de Chinese politie.
 • Afzetten op het vliegveld: we brengen je kind niet alleen naar het vliegveld, maar gaan ook mee naar de incheckbalie om er zeker van te zijn dat alles goed gaat.

Houd er rekening mee dat de voogdij er zal zijn om je kind te ondersteunen en altijd beschikbaar is in geval van nood, maar dat er geen 24/7 toezicht zal zijn.

Het Overlevingspakket

Als het de eerste keer is dat je kind China bezoekt, dan raden we het zeker aan om een overlevingspakket aan te schaffen.

Het Verbindingspakket

Het verbindingspakket is een geweldige manier voor je kind om Chinese kinderen van dezelfde leeftijd te ontmoeten. Je kind zal een taaluitwisselingspartner en een persoonlijke ambassadeur krijgen, met wie ze meestal vrienden voor het leven worden.

Familieprogramma’s

Kom samen met je kinderen naar China en beleef China als familie. We organiseren op maat gemaakte Chinese cursussen voor je familie in Beijing, Shanghai en Chengde. Met dit programma kunnen we ook de accommodatie, visumondersteuning en en de volledige planning van de reis voor je regelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Chinees Zomerkamp

Je bent vrij om je kind te begeleiden wanneer hij/zij deelneemt aan ons zomerkamp in Beijing. Tieners vanaf 11 jaar mogen ook zonder begeleiding naar China komen, voor jongere kinderen is begeleiding verplicht.

Programma’s voor Tieners

Tieners van 15 jaar en ouder kunnen deelnemen aan onze reguliere groepslessen of privélessen in Beijing en Shanghai. Accommodatie voor alle studenten jonger dan 18 jaar is altijd bij een gastgezin, om er zeker van te zijn dat er een familie is die op ze let. Voor tieners jonger dan 16 jaar is het Voogdij programma verplicht. Voor 16- en 17-jarigen is het niet verplicht, maar wordt het wel aanbevolen. Studenten kunnen op elk moment van het jaar naar China komen om Mandarijn te leren. Hier vind je meer informatie over Chinees studeren in Beijing en Mandarijn leren in Shanghai.

Veelgestelde Vragen

Kan ik regels meegeven aan mijn kind in China?

Ja, dat kan. Voordat je kind naar China komt, laten we je een vragenlijst invullen. Hierop kan je aangeven aan welke regels je wilt dat je kind zich houdt gedurende zijn/haar tijd in China.

Is China veilig?

China is een van de veiligste landen ter wereld. Het verkeer is wel wat mee hectisch dan in veel andere landen, dus zorg er voor dat je je kind verteld dat het belangrijk is om onze instructies op te volgen. Ook wordt er weinig Engels gesproken in China.

Wat gebeurt er als mijn kind ziek wordt?

Er zijn erg goede internationale medische voorzieningen beschikbaar in Beijing en Shanghai. De dokters spreken er Engels – en ook vele andere talen – en de kwaliteit van de service is erg hoog. De kosten zijn echter ook hoog, dus zorg ervoor dat je kind goed verzekerd is. We zullen je kind in geval van nood dag en nacht begeleiden naar het ziekenhuis.

Met wie kan ik contact opnemen als ik een vraag heb?

Tijdens het programma is de voogd van je kind altijd het eerste aanspreekpunt. Als je kind geen voogdij programma heeft, kan je contact opnemen met de studentenbegeleider. In geval van nood zijn we 24/7 bereikbaar. Voor niet-dringende vragen krijg je uiterlijk de volgende werkdag een reactie.

Wat als mijn kind zichzelf of een ander in gevaar brengt?

De veiligheid van onze studenten is onze eerste prioriteit en hier zijn we niet flexibel in. Het is tot dusver nog nooit voorgekomen, maar mocht een student echt iets gedaan hebben om zichzelf of een ander in gevaar te brengen en zouden we bang zijn dat het nog een keer zou gebeuren, dan zouden we die student direct terug naar huis sturen.

Waarom moeten studenten jonger dan 18 jaar bij een gastgezin verblijven?

Chinese gezinnen kunnen goed omgaan met tieners. Ze zorgen goed voor hun gastkinderen en bieden niet alleen een veilige, maar ook comfortabele thuisomgeving voor je kind om China te ontdekken. Ze houden ook toezicht op de regels die je voor je kind hebt opgesteld.

Wie zijn jullie gastgezinnen?

Gastgezinnen zijn de specialiteit van LTL Mandarin School: 80% van onze studenten woont bij een gastgezin. Onze gastgezinnen zijn vrienden of familieleden van ons team, of mensen die we erg goed kennen. Toch controleren we regelmatig alle families en selecteren natuurlijk alleen onze meest ervaren gastgezinnen voor onze minderjarige studenten.

Moet ik een reisverzekering voor mijn kind afsluiten?

Ja, en controleer ook dat deze verzekert voor zorg in internationale klinieken en ziekenhuizen in China.

Gerelateerde Programma's

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?