Summer School in China op de Chinese Muur

Volg een zomercursus Chinees op de Chinese muur met onze Summer School in China. We nemen je mee naar het hart van de Chinese Muur, waar je Mandarijn zal leren in een authentiek Chinees dorpje in de bergen ten noorden van Beijing. Je zal vlak bij een van de ongerepte stukken van dit wereldwonder wonen en de Chinese taal leren.

Dit is een ervaring waar maar weinig mensen aan deelnemen en een unieke kans om je Mandarijn te verbeteren op een van de meest beroemde bezienswaardigheden ter wereld.

Great Wall

 • Zomercursus Chinees op de beroemde Chinese Muur
 • Ontdek ongerepte gebieden van de muur
 • Woon in het hart van de muur
 • Drie maaltijden per dag inbegrepen
 • Leer van de beste docenten
 • Van 1 juli tot 11 augustus 2018
 • Onvergetelijke Ervaring

  Onvergetelijke Ervaring

  Zeldzaam – Dit maak je maar één keer mee
  Onderdompeling – Spreek 24/7 Mandarijn en omarm de Chinese cultuur
  Leer en ontdek – Een unieke kans om tegelijkertijd de leren en ontdekken
  Geen toeristen – We kennen de rustige, onontdekte plekken van de Chinese Muur

 • Woon op de Chinese Muur

  Woon op de Chinese Muur

  Boerderij – Woon in een gerenoveerde boerenwoning
  Gedeeld of privé – Kies zelf of je een kamer wil delen of niet
  Inclusief voorzieningen – WiFi, warm water en een westers toilet
  Zomercursus Chinees – Docenten en studenten wonen en leren samen

 • Eten op de Chinese Muur

  Eten op de Chinese Muur

  Bereid – Maaltijden worden in onze boerderij gemaakt van verse ingrediënten
  Mevrouw Lu – Onze chefkok die je eten elke dag zal bereiden
  Wil je leren koken? – Maak vrienden en doe mee
  Andere opties beschikbaar – Ook vegetarisch en veganistisch

 • Eersteklas Chinese Taallessen

  Eersteklas Chinese Taallessen

  Volledig gecertificeerd – We hebben de beste docenten die er zijn
  1 op 1 – Alle lessen zijn privélessen zodat je snelle vooruitgang boekt Vier of zes uur – Je kiest zelf hoeveel lessen per dag je wil
  Op maat gemaakt – Docenten stemmen de lessen af op jouw wensen

Leer Mandarijn op de Chinese Muur

Bij de Chinese Muur draait alles om het buitenleven. Na de lessen kan je bijvoorbeeld een van de verschillende secties van de Chinese Muur beklimmen of de muur per fiets verder ontdekken. Je kan zelfs sporten met de lokale bewoners, in een potje badminton bijvoorbeeld. Als je van hiken houdt, dan kan je hier je hart ophalen. Er zijn enorm veel paden om te bewandelen op de Chinese Muur en in de omringende bergen. De landschappen zijn adembenemend en je zal prachtige foto’s kunnen maken.

Je kan onze zomercursus Chinees volgen tijdens je zomervakantie, als onderdeel van je tussenjaar in China  na de middelbare school, of tijdens een van de andere LTL programma’s, zoals een cursus chinees in meerdere steden of een standaard cursus Mandarijn in Beijing of Shanghai. Je zal elke dag samen met je medestudenten en docenten eten in de boerderij. Hierna wordt er vaak nog een drankje gedronken op het dorpsplein, bij een van de andere boerderijen of op onze eigen binnenplaats. In het weekend is het mogelijk om dagtripjes te organiseren naar andere delen van de Chinese Muur, zoals het overstroomde deel of bekendere secties zoals Mutianyu, het Yanqi meer of te gaan raften of hiken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Waar op de Chinese Muur zitten we?

Veel delen van de Chinese Muur zijn uitgebreid gerenoveerd en geopend voor toeristen, met kabelbanen, rodelbanen, souvenirwinkeltjes en enorme menigtes. We willen je echter niet meenemen naar die toeristengebieden. Onze zomercursus Chinees vindt plaats in een dorpje naast een verlaten gedeelte van de Chinese Muur. Hier kan je de Chinese cultuur en de geschiedenis van deze bezienswaardigheid van dichtbij zien en meemaken. Ons dorp ligt op ongeveer twee uur rijden ten noorden van Beijing. Dit betekent dat de lokale inwoners nog steeds standaard Mandarijn spreken, hoewel ze geen Engels kunnen.

Met onze summer school in China dompel je jezelf echt onder in de Chinese cultuur. Door vrienden te worden met de lokale dorpsbewoners zal je gesproken Chinees snel verbeteren.. Bij de prijs van de zomercursus Chinees is het vervoer van de stad naar het dorp inbegrepen. Zoals bijna overal in China, is het gebied extreem veilig. De meeste mensen doen hun deuren niet eens op slot ’s nachts.

Zomercursus op de Chinese Muur – Startdata

Hoewel het mogelijk is om het zomerprogramma het hele jaar door te boeken, loopt onze normale zes-weekse zomercursus van 1 juli tot 11 augustus. Je kan de cursus het beste boeken in combinatie met een cursus in Beijing of Shanghai, waardoor je de tijd hebt om rustig te wennen aan China en basiskennis van het Chinees op te doen. Je kan vervolgens je zomercursus Chinees afronden door naar het platteland te gaan om de Chinese Muur en zijn geschiedenis te ontdekken.

Onze zomercursus loopt van zondag tot zondag en is inclusief transport van Beijing naar de Chinese Muur en terug. Dit programma heeft een beperkte beschikbaarheid, dus zorg ervoor dat je je cursus op tijd boekt.

DATA – begin op elke maandag van mei tot oktober en eindig op elke zondag. Het programma kan van een week tot zoveel weken duren als je nodig hebt.

Zomercursus op de Chinese Muur – Prijzen

Je kan voor één week of de volledige zes weken deelnemen aan de Summer School. We raden je aan om te starten met Chinese lessen bij LTL Beijing of Shanghai en de Chinese Muur te bewaren tot het einde van je cursus.

Duur KORTING Standaard
20u/wk privé
Intensief
30u/wk privé
1 week 0% 8,018 10,340
2 weken -6% 15,114 19,556
3 weken -14% 20,680 26,738
4 weken -20% 25,728 33,401
5 weken -21% 31,514 40,903
6 weken -23% 37,040 48,065

De Zomercursus Chinees is inclusief:

 • Lesgeld voor de cursus Chinees
 • Studieboeken
 • Accommodatie
 • WiFi en rekeningen
 • Alle maaltijden
 • Transport van en naar de Chinese Muur
 • Een vriendelijke en gastvrije studenten & docentengemeenschap
 • De reis van je leven

We hebben ook twee optionele extra’s die je aan je zomercursus kan toevoegen:

 • Privékamer: 700 CNY per week extra
 • Privétransport per auto: 800 CNY extra per enkele reis

Veelgestelde Vragen

Krijg ik groepslessen of privélessen?

Alle taallessen zijn individueel. Hierdoor zal je sneller Mandarijn leren dan in een groepsles. Je zal gekoppeld worden aan een volledig gecertificeerde en ervaren docent.

Is het veilig om te overnachten bij de Chinese muur?

Ja, het is echt veilig. China is over het algemeen al een erg veilige plek om te wonen, maar je zal ook nog eens verblijven in een klein dorp met een hechte gemeenschap. Je zal onderdeel worden van deze gemeenschap en hoeft je zeker geen zorgen te maken om je veiligheid.

Wat zijn de voordelen van studeren op de Chinese Muur?

Laten we voorop stellen dat dit een unieke ervaring is die je met beide handen zou moeten aangrijpen. Hoewel er veel studenten zijn die Chinees leren, zijn er maar weinig die dat kunnen combineren met het bezoeken van de Chinese Muur. Aangezien je omringd zal zijn door lokale bewoners die helemaal geen Engels spreken, zal je de Chinese taal en cultuur intensief ervaren. Hierdoor zal je nog sneller Chinees leren. Combineer dat met de privélessen en je hebt het perfecte recept voor snelle vooruitgang.

Waarom raden jullie aan om eerst naar Beijing of Shanghai te gaan?

Cultuurschok is een serieuze aangelegenheid in China; neem dat maar van ons aan! Iedereen die voor het eerst naar China komt, heeft wat tijd nodig om te wennen. De jetlag en de grote verschillen tussen je thuisland en China betekenen dat je even de tijd nodig hebt om te acclimatiseren. Door eerst naar Shanghai of Beijing te gaan, kom je in een wat meer internationale omgeving terecht, in plaats van dat je direct op een plek komt waar niemand ook maar een woord Engels spreekt. Beijing en Shanghai zijn grote steden die je de kans geven om je avontuur in China rustig te beginnen. Nadat je wat basiskennis van het Chinees hebt opgedaan, ben je klaar om te vertrekken naar de Chinese Muur.

Dat gezegd hebbende, als je al bekend bent met China en weet hoe je om moet gaan met een volledig vreemde omgeving, kan je ook direct naar de Grote Muur gaan en je volledige summer school in China daar doen.

Hoe ver is het van de boerderij naar de Chinese Muur?

Afhankelijk van hoe snel je loopt, is het ongeveer 30 minuten wandelen naar de dichtstbijzijnde wachttoren. Vanaf daar zijn de mogelijkheden eindeloos. Als je zou willen en je hebt de tijd, dan zou je de Chinese muur kunnen volgen tot aan de Grote Oceaan of de Gobi woestijn.

Waarom is dit programma alleen maar beschikbaar in de zomer?

De zomer is de beste tijd om de Chinese Muur te bezoeken. Het zonnetje schijnt, de uitzichten zijn adembenemend en de dagen zijn lang. Op de Chinese Muur studeren in de winter zou veel te koud zijn en in de lente en herfst is het er niet zo mooi als in de zomer. Dat is waarom we geloven dat je dit programma het beste in de zomer kan volgen.

Andere programma's

Stel ons een vraag!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , LTL Chinees

  Welkom bij LTL Mandarin School!

  Hoe kan ik u helpen?